Új Acer táblagépek érkeztek

0

Az Acer a minap egy New York-i sajtókonferencián felfedett két vadonatúj táblagépet, amelyek az Iconia széria tagjai közé tartoznak. Ezen túlmenően egy játékokra kiélezett harmadik eszköz, a Predator Tablet is bemutatkozott. 

acer iconia one 8 b

Felsorolásunk első tagja egy pénztárcabarát nyolc colos masina, az Iconia One 8 (B1-820). A készülék kijelzőjén 1280×800 pixel található, a burkolat alatt pedig egy négymagos Intel Atom Z3735G processzor ketyeg, 1.83 GHz-en. A rendszermemória sajnos eléggé szűkös (1 GB), de legalább a 16 vagy 32 GB-os belső tárhely bővíthető lesz microSD kártyával. A táblagépen Android 5.0 Lollipop fut majd gyárilag, egy feltöltéssel akár nyolc és fél órán keresztül a gyártó szerint. Ami a kamerákat illeti, egy 5 megapixeles hátlapi, és egy 0.3 megapixeles előlapi modullal kell beérnünk.

acer iconia tab 10

A másik tablet az Iconia Tab 10 (A3-A30) névre hallgat, és bevallottan az oktatási szférába szánná az Acer. Mint ahogyan a nevéből sejthető, a készülék egy 10.1 hüvelykes, 1920×1200-as felbontású megjelenítőt kapott, amit negyedik generációs Gorilla Glass oltalmaz a karcolásoktól. A táblagépet, akárcsak kisebb testvérét, egy Intel Atom lapka hajtja, mégpedig a négymagos Z3735F, amelynek magjai szintén 1.83 GHz-en ketyegnek. A RAM mérete 2 GB, a belső tárhely pedig változattól függően lehet 16, 32 vagy akár 64 GB-os is. A tableten már gyárilag Android 5.0 Lollipop fog futni, és az Acer szerint akár hét és fél órás üzemidőre is számíthatunk.

acer iconia tab 10 b

Ha netalán valaki egy ilyen hatalmas masinával szeretne képeket készíteni, annak sincs semmi akadálya, hála a hátlapon található 5 megapixeles, és az előlapra szerelt 2 megapixeles kameráknak. A két készülék közös vonatkozása egyébként a képernyőjüknél használ Zero Air Gap, illetve Acer Precision Plus technológia, amelyek segítségével megnövelt hatékonysággal képesek érzékelni az érintéseket.

acer predator tablet

A rendezvényen egy titokzatos harmadik eszközt is bemutattak a nagyérdemű előtt, ami a Predator Tablet névre hallgat, és elsősorban a játékosokat célozná meg. Sokat nem tudni még a készülékről, de az biztos, hogy nyolc colos kijelzővel rendelkezik.

acer-predator-tablet

A végére hagytuk az árakat, no de cseppet sem azért, mert annyira ijesztőek lennének. Az Iconia One 8 áprilisban érkezik az európai piacokra, és mindössze 179 euróért be is szerezhetünk majd egyet. Nem hiszem, hogy lenne olyan vásárló, aki ne találná meg a neki megfelelőt, hiszen legalább tíz fajta színben lesz kapható.

A 10.1 hüvelykes Iconia Tab 10 299 eurós áron érkezik az öreg kontinens bizonyos piacaira, ráadásul számos kiegészítő társaságában. Kapacitív stylus, bumper tok, vezeték nélküli billentyűzet – csak hogy néhányat említsek ezek közül. Ami pedig a Predator Tabletet illeti, nos, a játékos kedvűeknek meg kell várniuk az év negyedik negyedévét, hogy rátehessék a kezüket az NVIDIA Shield Tablet kihívójára.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid