Új akkumulátor technológiával készül a OnePlus

0

A közelmúltban elkezdtek szállingózni értesülések a OnePlus Ace 3 Pro-val kapcsolatban, amelyhez a bennfentesek új akkumulátor technológiát jósoltak. Most a vállalat hivatalosan is megerősítette ezt a szóbeszédet. A gyártó szoros együttműködésbe kezdett a CATL-lel, a közös munka eredménye pedig a OnePlus Glacier Battery elnevezésű fejlesztés lesz.

A technológiát beharangozó közösségi médiaposzt egy visszatekintéssel indul, amely a 2016-os OnePlus 3-ról, illetve az azzal bevezetett 20 wattos Dash Charge bevezetéséről tesz említést. Állítása szerint a gyártó akkor elhozta a gyorstöltés forradalmát, és most ezzel az új megoldással szeretné megőrizni előnyét a versenytársakkal szemben.

A beharangozó konkrétumokat nem árul el az új technológiával kapcsolatban, de nem hivatalos értesülések szerint a két vállalat egy nagy teljesítményű akkumulátort fejlesztett ki, amelyet kifejezetten mobileszközökbe szánnak.

A gyártás során szilícium-negatív elektródákat alkalmaznak. Ez a konstrukció állítólag nagyobb energiasűrűséget biztosít úgy, hogy közben a töltési sebesség is gyorsabb lehet.

A technológia sanszosan a OnePlus Ace 3 Pro-val fog debütálni, amelyben az előzetes hírek szerint egy 6100 mAh kapacitású, 100 wattos gyorstöltést támogató akkumulátor végezheti az energiaellátás feladatát. Az okostelefon hivatalos bejelentésére június 20-án kerül sor Kínában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid