Új Android funkciókat jelentett be a Google

0

A Google bejelentett egy rakás új Android és Wear OS funkciót, amelyek segítségével még sokoldalúbb felhasználási lehetőségeket biztosítanak majd mind az okostelefonok, mind okosórák. Az új opciók még nem élnek, azok bevezetésére az elkövetkezendő hetekben lehet számítani.

A Google TV alkalmazás ezentúl biztosítja, hogy a tartalmakat egyetlen érintéssel, közvetlenül a televízióra küldhessük. A telefonon böngészhetünk a kínálatban, miközben a TV-n megy a lejátszás, illetve a mobilt távirányító gyanánt is használhatjuk majd.

Új olvasó módot kap az Android, amely frissített kisegítő lehetőségeket foglal magában a jobb olvasási élmény érdekében. Testreszabható lesz a megjelenített betűk típusa, mérete, színe, elérhető lesz a szövegfelolvasás, amelynek sebességét szintén mi határozhatjuk meg.

A YouTube új kereső-widgettel gyarapodik, amelynek segítségével könnyedén, mindössze egyetlen koppintással érhetjük el a videómegosztó oldalon lévő tartalmakat. Az új widgettel közvetlenül a kezdőképernyőről nyithatjuk meg a kedvenceket, a hírfolyamot, vagy a Shorts videókat, amelyek a Google válaszát jelentik a TikTok-őrületre.

Valószínűleg jóval kevesebbet érint a digitális autókulcs-megosztás, ezzel a kompatibilis digitális autókulcsok megoszthatóvá válnak más Google Pixel mobilokkal, vagy akár iPhone-okkal, mindezt pedig a telefon digitális pénztárca alkalmazásán keresztül tudjuk majd menedzselni.

A Google Fotókba új fotótervezési lehetőségek kerülnek, amelyek fókuszában az ünnepek állnak. A felhasználók kiválaszthatják saját fotóikat, majd mintát állíthatnak be hozzájuk. Ha gépelésre a Gboardot használod, hamarosan több emojit is matricákba kombinálhatsz majd.

A Wear OS operációs rendszert futtató okosórákra is érkezett néhány újdonság. Frissült például a Google Keep órás változata, amelynek mostantól megújult, az apró kijelzőkhöz jobban igazodó kialakítása lesz.

Új csempék is érkeznek, az egyik a kedvenc kapcsolatokat fogja magában foglalni, a másik kettő pedig jelzi majd a napfelkelte és az alkonyat pontos idejét az adott régióban. Utóbbi a kültéri tevékenységeket végzők, a kirándulók, és talán a vámpírok számára lesz igazán hasznos.

Az Adidas Running alkalmazás, amely a futóedzéseket hivatott monitorozni, ezentúl hangutasításokkal is vezérelhető lesz a Google Asszisztens révén.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid