Új dizájnt és funkciókat hoz a MIUI 11

0

Korábban az idei év folyamán a Xiaomi bejelentette, hogy a MIUI 11 fejlesztése már megkezdődött. Az új felhasználói felület számos fontos változást fog hozni, lesznek újítások a dizájnban, frissített ikonok, és természetesen új funkciók. Ezek között lesz a teljes rendszerre kiterjedő sötét mód és az ultra energiatakarékos üzemmód, sok minden egyéb mellett. A kínai vállalat véletlenül elkezdte kiszórni a MIUI 11 frissítést bizonyos készülékekre, és az XDA Developers csapata ennek alapján összeszedett néhány fontos tudnivalót az új interfész kapcsán.

Amikor ennek a bakinak köszönhetően úgymond kiszivárgott az új rendszer, olyan készülékekre jutott el, mint a Redmi K20 Pro, a Mi MIX 2S és a Mi 6. Lényegében az történt, hogy a MIUI 12 9.9.9 zárt bétájának linkje egy rövid időre nyilvánossá vált, néhány szemfüles felhasználó pedig élt a letöltési lehetőséggel. Ezek között az illetők között voltak fejlesztői tapasztalattal rendelkező illetők is az XDA közösségből, akik gyorsan dokumentáltak mindent, amit csak láttak. Az alábbiakban megtekinthető képernyőképeken a kisatírozott részek az adott készülék IMEI számát rejtik, melyek több helyen is megjelennek a felületen, ezt azért mégsem akarták közzétenni a tulajdonosok.

Mint az jól látható, az ikonok is megváltoztak, és bár nyilvánvalóan ízlés dolga, szerintünk nagyon szépek, színesek, és összességében véve letisztultak. A MIUI 11 esetében a Xiaomi igyekszik követni az “Empovering the productive” mottót, ami nagyjából a produktivitás fokozását jelenti magyarra fordítva. Az interfészen belül nagyon sok fehér teret, és nagy méretű, félkövér szöveget lehet látni, ez egy érdekes változás, úgy tűnik afféle továbbcsiszolását látjuk a MIUI 10 esetében megismert dizájnnak. A képernyőmentések között lesznek olyanok, amelyek némileg jobban bemutatják az új interfész kinézetét a rendszeralkalmazásokon belül is, mi több, akadnak utalások a Xiaomi Mi 9 Pro 5G készülékre is, amit ugyebár még be sem mutattak hivatalosan.

Persze ezek mind valamilyen külalakkal kapcsolatos újítások, és nyilván sokakat inkább az új funkciók érdekelnek. Az egyik legérdekesebb és módfelett hasznos újítás az eszközök közötti rendkívül gyors fájlmegosztás lehetősége, melyet közösen fejleszt az Oppo, a Vivo és a Xiaomi. Aztán lesznek változások az Always On Display funkcióban is, ami ezentúl bizonyos időközönként megváltoztatja a szöveg színét. Minden egyes alkalommal, amikor feloldja valaki a kijelzőt, ötféle forgó minta fogadja majd.

Egy másik opció az adott napszakhoz igazítja a készülék fényerejét. Ezeken kívül a MIUI 11 új dinamikus hangok funkcióval, frissített Xiaomi Community alkalmazással, és egy teljesen újragondolt fájlkezelő alkalmazással fog érkezni. A sötét módot lehet majd időzíteni, és lesz egy gyors válaszlehetőség opció bizonyos üzenetküldő applikációkhoz.

Fontos megjegyezni, hogy az itt látható képek a MIUI 11 egy korai állapotát mutatják, szóval biztosan lesznek még változások addig, amíg a végleges verzió elkészül. Az viszont tagadhatatlan, hogy a képanyag alapján alkothatunk némi képet arról, miként fog festeni a Xiaomi vadonatúj rendszere. Nektek mennyire tetszik jelen formájában a MIUI 11? Milyen új funkcióknak örülnétek még?

Forrás: XDA via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid