Új frissítés oldhatja meg a Sony Xperia Z3+ túlmelegedési gondjait

1

A Sony jelenlegi csúcsmobilja már egy hónapja a piacon van, azonban még mindig nem sikerült megoldani a Qualcomm Snapdragon 810-es chipset rákfenéjét, a túlmelegedést. Ezt orvosolhatja a hamarosan megjelenő 28.0.A.7.24-es számú frissítés.

A Qualcomm mérnökei valamit nagyon elronthattak a csúcskészülékekbe szánt Snapdragon 810-esük tervezésekor, ugyanis a chipsetnek komoly hőelvezetési gondjai vannak. A probléma szinte az összes mobilban felütötte a fejét, amelyben ez a CPU található. A Sony mérnökei is folyamatosan dolgoznak a megoldáson, bár sajnos eddig ezt eredménytelenül tették.

Változást hozhat azonban egy új frissítés (név szerint a 28.0.A.7.24-es számú), amely körülbelül 70 MB-os, és az Android 5.0.2-es verzióján alapszik. A patchhez nem lesz szükség számítógépre, a telefon saját magát is képes lesz frissíteni. Az egyetlen probléma az lehet, hogy a mérnökök valószínűleg a teljesítmény visszafogásával érték el a hűvösebb működést, talán az órajelet csökkentették le a gyári 2 GHz alá.

sony-xperia-z3-plus-heating-issues-fix

A Sony tehát folyamatosan dolgozik a probléma megoldásán, reméljük végre sikerrel járnak, és ezáltal képesek lesznek többet eladni a Z3+-ból.

PhoneBunch

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid