Új Huawei telefon jelent meg Magyarországon

0

A Huaweit elég rendesen padlóra küldte az amerikai kormányzat, az elmúlt évben már leginkább csak vegetált a vállalat mobilos részlege. Idén például eddig nem is volt új telefonja a gyártónak Magyarországon, most jelent meg az első 2021-es modell, a Nova 8i.

A Huawei Nova 8i még a nyáron bukkant fel Malajziában, most pedig Európában is megjelent. Hazánk sem maradt ki, a készülék már kapható a nagyobb műszaki áruházakban 139.990 Ft-os áron. Bár megvannak a maga erősségei a telefonnak, a 60 Hz-es kijelző és a relatív gyenge hardver (Snapdragon 662) miatt sajnos nem tűnik jó vételnek, és akkor a Google-szolgáltatások hiányáról még szót sem ejtettünk.

Huawei Nova 8i rövid ismertető

Az okostelefon méretes, 6,67 hüvelykes, Full HD+ felbontású képernyővel büszkélkedhet, amely IPS LCD technológiára épül, és amelyet a gyártó “Edgeless Display”-ként emleget. A megjelenítőt a bal és a jobb oldalán 1,3 mm-es, míg a tetején 1,35 mm-es káva öleli, a bal felső sarokban pedig egy apró, kapszula alakú kivágás található, amely egy 16 megapixeles képrögzítő egységet rejt magában.

A Huawei Nova 8i hátoldalán összesen négy szenzor foglal helyet, egy kör alakú elrendezésben. Az elsődleges érzékelő 64 megapixeles felbontással dolgozik, de a fotók készítésekor igénybe vehetjük a 8 megapixeles ultraszéles látószögű, a 2 megapixeles makró, valamint a szintén 2 megapixeles mélységérzékelő kamera képességeit is. A Huawei szerint a hátlap 4D görbülettel bír, amely “precízen kidolgozott, lekerekített éleket jelent, az ultrasima tapintás érdekében”. Kétségkívül jól hangzik, de bennünket jobban érdekel, hogy milyen hardver zakatol az okostelefon belsejében.

A Huawei Nova 8i lelke egy középkategóriás Qualcomm Snapdragon 662 lapkakészlet, amely mellé 6 GB RAM került az összeszerelés során, míg a háttértár kapacitása 128 GB. Az operációs rendszer szerepét Android 10 tölti be, EMUI 11 felhasználói felülettel kiegészítve, Google-szolgáltatások nélkül.

Az okostelefon jellemzői kapcsán még említést érdemel az oldalsó keretre szerelt ujjlenyomat-olvasó, valamint a 66 wattos gyorstöltést támogató 4300 mAh kapacitású akkumulátor.

Forrás: Huawei

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid