Bemutatkozott a Google Pixel 6 és a Pixel 6 Pro

0

A korábbi részleges leleplezés után most végre teljes valójában is bemutatta a Google a vadonatúj Pixel 6 telefonokat, amelyek elég versenyképes ajánlatnak tűnnek.

A Pixel 6 és a Pixel 6 Pro egyik legnagyobb újítása természetesen a Tensor processzor, amelyet a Samsung gyárt a Google tervei alapján 5 nm-es csíkszélességgel. A lapkában nyolcmagos CPU található két extra erős Cortex-X1-es egységgel, és van egy dedikált biztonsági chip is, ami Titan M2 névre hallgat.

A hardver és a szoftver együttesen olyan varázslatokra képes, mint például a Magic Eraser funkció, amivel egy pillanat alatt el lehet tüntetni a fotókról a nem kívánatos személyeket és tárgyakat úgy, mintha azok ott sem lettek volna. A számos új funkció között mindenképpen ki kell még emelni a Live Translate-et, amely internetkapcsolat nélkül képes a szövegek lefordítására kamerán keresztül 55 nyelven. Az ilyen feladatokat eddig a felhőben végezte el a Google, de már maga a készülék is tudja gyárilag.

A két telefon közül a Pixel 6 lett a kompaktabb, ez egy teljesen lapos, 6,4 colos, Full HD+ felbontású AMOLED panelt kapott 90 Hz-es képfrissítéssel. A Pro modell 6,7 colos lett, itt enyhén hajlított a megjelenítő, a felbontása már QHD+, és LTPO AMOLED technológiát használ 120 Hz-es adaptív képfrissítéssel. A Gorilla Glass Victus védelem adott mindkét esetben, mint ahogy a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó is.

A Pixel 6-ba 8 GB RAM-ot szereltek, és kérhető 128 vagy 256 GB tárhellyel, a Pixel 6 Próban pedig 12 GB RAM teljesít szolgálatot, és ehhez jön 128, 256 vagy 512 GB belső tároló, ez egyébként egységesen UFS 3.1-es minden modellnél.

Kamerák tekintetében is hatalmas előrelépés történt, hiszen a régóta használt fő szenzort egy új, 50 MP-es egység váltja, ami nem csak felbontásban, hanem fizikai méretben is jóval nagyobb. Az érzékelő egyébként nem más, mint az 1/1,3″-os Samsung GN1, ami képpontösszevonással 12,5 MP-es fotókat lő alapesetben. A második szenzor 12 MP-es, és ultraszéles látószöggel bír, a Pixel 6 Pro pedig kapott még egy harmadik, telefotó kamerát is, ami 48 MP-es és 4x optikai zoomra képes. Ezt természetesen OIS-szel is ellátták, mint ahogy a fő kamerát is mindkét telefon esetében.

Szelfizni egy 8 MP-es kamerával tudunk a Pixel 6-nál, a Pro modellnél pedig egy 11,1 MP-es előlapi egység áll rendelkezésre.

A Pixel 6 akkumulátora 4614 mAh-s, a Pixel 6 Pro pedig egy 5003 mAh-s telepet kapott a gyári adatok szerint. Mindkét telefon 30 W-tal tölthető USB-C porton keresztül, és a vezeték nélküli metódust is támogatják 21 W-tal, illetve 23 W-tal.

Említést érdemel még, hogy mindkét mobil megkapta az IP68-as por- és vízálló minősítést, és természetesen támogatják az 5G hálózatokat, a WiFi 6E-t, a Bluetooth 5.2-t, az NFC-t, illetve duál SIM is van, de a második eSIM. A rendszer pedig természetesen már gyárilag a vadonatúj Android 12.

A Pixel 6 indulóára 649 euró (~235 ezer Ft), a Pixel 6 Pro pedig 899 eurós (~326 ezer Ft) áron lesz kapható a kontinensünkön. Hivatalos hazai forgalmazásról nincs hír.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid