Új nevet kap a Telenor, és változik a logó is

0

A Telenor magyarországi leányvállalatát 2018-ban felvásárolta a cseh PPF befektetői csoport, és már nem sokáig használhatják a jól bejáratott nevet, ezért hamarosan komoly változások lesznek.

A tulajdonosváltás miatt legkésőbb 2021 első feléig használhatja a magyar szolgáltató a Telenor nevet, mivel az a korábbi tulajdonoshoz, a norvég anyavállalathoz tartozik. Az új tulajdonos valószínűleg nem akarja az utolsó pillanatig halogatni az átnevezést, ezért már javában folynak az ezzel kapcsolatos munkálatok.

Bizonyára sokan örültek volna annak, ha visszatér a régi Pannon márkanév, de nagy valószínűséggel nem ez lesz a helyzet. Állítólag a “Laa.” névre van a legnagyobb esély (igen, így ponttal a végén).

Az új tulaj már piackutatásokat is végzett, hogy milyen lenne a fogadtatása ennek a névnek, amit egyébként egyszerre több országban is bevezetnének. A HWSW szerint a megkérdezetteknek bizonyos új arculati elemeket is megmutattak, többek között egy új logótervezetet, ami nem túl markánsan, de azért eltér a jelenlegitől.

További bizonyíték a Laa. névre, hogy minden érintett országban lefoglalták az ehhez kapcsolódó domain nevet, köztük a laa.hu-t is.

Egyébként a már említett PPF csoport csak többségi tulajdonosa a magyar szolgáltatónak, tavaly a magyar állam is 25%-os tulajdonrészt szerzett az Antenna Hungárián keresztül (ami egy állami cég).

Forrás: HWSW, via HVG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid