Új nézet jön a Google Térképbe, ami a koronavírus terjedését mutatja

0

Manapság nem igazán ajánlott külföldre utazni, de vannak, akiknek valamilyen okból kifolyólag mégis meg kell ezt tenniük, többek között nekik jöhet majd jól a Google Térkép új funkciója, ami gyorsan tájékoztatja a felhasználókat egy adott hely fertőzöttségi állapotáról.

A Google bejelentette, hogy létrehoztak egy új réteget a Térkép alkalmazásban “COVID-19 Info” néven, amely a koronavírus terjedését, elterjedtégét mutatja. Az új funkció a világ 220 országára vonatkozóan működik majd, köztük lesz hazánk is.

A Google minden egyes országban, illetve régóban fel fogja tüntetni, hogy az elmúlt héten hogyan változott a koronavírus-fertőzöttek száma. Megtudhatjuk, hogy nőtt vagy csökkent az arány, és össze tudjuk majd ezt vetni más régiók adataival. Különböző színek is lesznek, ami az adott terület veszélyességét jelzi. Minél sötétebb egy hely, annál több ott az új fertőzött.

Nyilván önmagában a fertőzöttek száma nem sokat mondana, ezért a népességhez viszonyított arányt írja ki a Google, egész pontosan azt, hogy 100 ezer emberre levetítve mennyi volt az új esetek száma az elmúlt 7 napban. Persze ez sem feltétlenül mérvadó, hiszen a fertőzöttek valódi száma sosem ismert, minden azon múlik, hogy mennyit tesztelnek az adott országban. Mindenesetre iránymutatásnak jó lehet majd a funkció, ami hamarosan világszerte megjelenik az Android és az iOS alkalmazásban egyaránt.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid