Itt vannak a legújabb Xiaomi okosórák: Amazfit GTR 2 és GTS 2

0

A Xiaomi alá tartozó Huami bejelentette legújabb okosóráit, amelyek az Amazfit GTR 2, valamint GTS 2 nevet viselik, és természetesen a tavalyi GTR és GTS készülékeket hivatottak felváltani. Nagyobb akkumulátor, véroxigénszint mérés, és számos egyéb újítás jellemzi a készülékeket.

Amazfit GTR 2

Az új okosóra képernyője 1,39 colos, a gyártás során AMOLED panelt használtak fel, a felbontás pedig 454 x 454 képpont. A képernyőt 3D üveg oltalmazza, és a kijelző körüli keretek látványosan vékonyabbak, mint korábban. Természetesen az egyedi számlapok továbbra is támogatottak, sőt, akár saját képet is felhasználhatunk a készítésükhöz.

Az okosóra burkolata alatt nagyobb akkumulátor teljesít szolgálatot, amelynek kapacitása 471 mAh, ami a gyártói leírások értelmében képes akár 14 napos működést biztosítani normál felhasználás mellett, ha viszont megelégszünk az alapvető óra funkciókkal, akkor az üzemidő 38 napos is lehet. A második generációs GTR okosóra SomnusCare technológiával is rendelkezik, ami nem csupán megfigyeli az alvási ciklusokat, de képes három különböző fázist is értelmezni: könnyű alvás, mélyalvás és gyors szemmozgás, vagyis REM.

Az okosóra belsejében egy BioTracker PPG pulzusmérő szenzor található, ami támogatja a 24 órás megfigyelést. Az érzékelő OxygenBeats támogatással bír, így képes mérni a véroxigén szintet is. Az Amazfit GTR 2 12 különböző sport üzemmódot támogat, kültéri edzés közben használhatjuk a beépített GPS modult. Az okosóra rendelkezik beépített mikrofonnal, így a segítségével fogadni tudjuk a bejövő hívásokat, de ehhez szükségeltetik egy párosított okostelefon is, ugyanis a készüléknek nincs sem hagyományos, sem eSIM támogatása. Amúgy még a jellemzők közül említést érdemel az NFC, a Xiao AI virtuális asszisztens támogatása, plusz az, hogy az óra képes nagyjából 600 MP3 formátumú dalt tárolni a háttértárán, így akár párosított mobil nélkül is mehet a zenehallgatás. Pontos kapacitást egyelőre ne kérdezzétek, mert még nem fedték fel hivatalosan.

A készülék külső borítása vízálló az 5ATM szabvány szerint, ami pedig a külső kialakítást illeti, kétféle kiadással számolhatunk, az egyik a Sports, a másik pedig a Classic. Az előbbinek alumínium ötvözetből készítették a házát, míg az utóbbit rozsdamentes acélból öntötték. A Sports model nagyjából 150 dollárnak megfelelő összegért kapható, a Classic változatért pedig 160 dollárt kérnek el. Az órák egyelőre csak és kizárólag Kínában jelennek meg, a JD.com nevű helyi forgalmazón keresztül. Azért aggódni nem kell, az órával valószínűleg találkozni fogunk a Magyarországra szállító ázsiai webáruházak kínálatában is, mindez csupán idő kérdése.

Amazfit GTS 2

A készülék az elődjéhez hasonló formatervet, térbeli jellemzőket és tömeget kapott, viszont ami a jellemzőit illeti, a GTR 2-höz több köze van. Megkapta ugyanazt a vízálló külső borítást, az alvásmonitorozást, a pulzusmérést, a véroxigénszint mérést, a sport üzemmódokat, a beépített GPS vevőt, a telefonhívásokhoz használható mikrofont, az offline zenelejátszás lehetőségét, valamint a mobilfizetésre használható NFC technológiát.

A képernyőt és az akkumulátort illetően azért már vannak eltérések. A GTS 2 megjelenítője 1,65 colos, szintúgy AMOLED technológiára épül, a felbontás pedig 348 x 442 képpont.

Az okosóra belsejében egy 246 mAh kapacitású akkumulátor található, ami normál felhasználás esetén nagyjából 7, energiatakarékos üzemmódban pedig akár 20 napig is képes működtetni a készüléket.

Az okosóra külső burkolata alumínium ötvözetből készült, magát a szerkezetet háromféle színben szerezhetjük be – fekete, szürke és arany -, az óra pedig ugyanúgy a JD.com forgalmazásában kezdi meg karrierjét, mint a másik készülék, a helyiek nagyjából 150 dollárnak megfelelő jüanért kaphatják meg.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy mikor kezdődik a két új okosóra globális forgalmazása, de mint ahogyan fentebb is írtuk, szinte biztos, hogy idővel mi is beszerezhetjük őket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid