Debütált a Qualcomm Snapdragon 750G

0

A Qualcomm bemutatta legújabb középkategóriás lapkakészletét, ami a Snapdragon 750G névre hallgat, és többek között rendelkezik 5G modemmel, támogatja a mesterséges intelligenciára épülő zajcsökkentést, a 120 képkocka/másodperces játékot, illetve nagyobb teljesítménnyel kecsegtet, mint az előd, vagyis a Snapdragon 730G.

Az újdonság belsejében az X52 modem található meg, ugyanaz, mint amit a Snapdragon 765 chipekbe is beleszerelnek. A Snapdragon 690-ben használt X51-hez viszonyítva előrelépést jelent az mmWave 5G támogatás, illetve az akár 3,7 Gbps-os letöltési sebesség. A gyártó szerint ez egy valóban globális felhasználásra szánt 5G modem, ami képes kezelni több SIM kártyát is egy időben.

A lapkakészlet mesterséges intelligenciája 20 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, mint a Snapdragon 730G MI-je, ráadásul egy nagyon fejlett zajcsökkentő eljárást is tud, ami állítólag már egyetlen mikrofon segítségével is képes megszüntetni olyan háttérzajokat, hangokat, mint a csecsemősírás vagy a kutyaugatás, de állítólag még a légkalapács zaját is képes kiszűrni. A fejlesztés hátterében az áll, hogy mostanában egyre többen kénytelenek otthonról dolgozni, olykor konferenciahívásokat lebonyolítani, nekik jól jöhet ez a funkció. A hangfeldolgozó egység egyébként képes a suttogással egyező beszédhangerőt érthető szintre emelni, tehát a dolog fordítva is működik.

Ami az általános teljesítményt illeti, a Snapdragon 750G belsejében egy nyolcmagos processzor dolgozik Kyro 570 magokkal, az órajel pedig 2,2 GHz, így a konstrukció összességében véve 20 százalékkal erősebb, mint a Snapdragon 730G. A kamerát irányító hardver képes 4K HDR10 videók rögzítésére HLG-vel, illetve támogatottak a 4K HDR bokeh effektussal megspékelt mozgóképes felvételek is. A lapkakészlet grafikus gyorsítója egy Adreno 619, ami 10 százalékkal gyorsabb, mint a 730G GPU modulja, és támogatja a 120 Hz-es képernyőket Full HD+ felbontásig. A HDR10 hatékony renderelésére ott lesznek a Game Color Plus és az Adreno HDR Fast Bland technológiák.

Az első Snapdragon 750 lapkakészlettel felszerelt okostelefonok valamikor az idei év végén kezdenek majd befutni, állítólag a Xiaomi lesz a legelső gyártó, ami alkalmazza majd a chipsetet. Az új konstrukció ugyanazt a foglalatot használja, mint a korábbi Snapdragon 690, így a gyártók számára a könnyű lesz az átállás, a frissítés.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid