Különösebb felhajtás nélkül debütált a HTC új telefonja

0

A tajvani HTC folyamatos zuhanása már évek óta tart, szinte érthetetlen miként képesek a mai napig talpon maradni, telefonok fejlesztéséről és gyártásáról nem is beszélve. Ám tessék, a vállalat ismét előrukkolt egy készülékkel, ami a belépőszinten próbál meg sikereket szerezni a hányattatott sorsú cégnek, reméljük az erőfeszítés nem lesz hiábavaló. Az újdonság a HTC Desire 19s nevet viseli, már kapható a vállalat anyaországában, és lényegében véve a tavalyi Desire 12s utóda.

A telefon képernyője igazából semmilyen extra vonatkozással nem bír, képátlója 6,2 hüvelyk, a felbontás HD+, a képarány pedig 19:9, így könnyedén átérhető egyetlen kézzel, viszont kénytelenek leszünk megszokni egy aprócska szenzorszigetet a felső részen, ami az előlapi kamera otthonául szolgál. A szóban forgó szenzor egyébként 16 megapixeles felbontással bír. A hátlap egész érdekes, az anyaga üveg, az alsó része textúrázott, a bal felső sarokban pedig megtalálható a bevezetőben is említett képrögzítő rendszer. Az elsődleges szenzor felbontása 13 megapixel, rekeszértéke f/1,9, aztán kapunk egy ultraszéles látószögű, 5 megapixeles konstrukciót f/2.2 apertúrával, és végül, de nem utolsósorban szolgál itt egy mélységérzékelő is, melynek felbontása szintén 5 megapixel.

A HTC Desire 19s belsejében lévő hardvertől sem fogunk igazából elájulni, a MediaTek Helio P22 tényleg arra lett tervezve, hogy a legfontosabb és legszükségesebb feladatokat gond nélkül végrehajtsa, így elsősorban a kevésbé nagyratörő igényekkel rendelkező felhasználók számára lehet kielégítő a teljesítménye. Az operatív memória kapacitása 3 GB, míg a belső tárhely 32 GB-os, és persze bővíthető memóriakártya segítségével. A készülék azért rendelkezik meglepő extrákkal is, például kapott egy NFC chipet, tehát használható lesz mobilfizetésre, illetve ennek a technológiának köszönhetően elérhető egy villámgyors adatátviteli metódus is. Az analóg zenehallgatás szerelmeseinek ott lesz a fülhallgató kimenet, ami már kezd kihalni az Androidos okostelefonok világából. A Desire 19s mobilitását egy 3850 mAh kapacitású akkumulátor szavatolja, melynek töltése USB-C porton keresztül történik, és egy 10W-os adaptert kapunk ehhez. A HTC Desire 19s Android 9 Pie operációs rendszert futtat a HTC saját fejlesztésű Sense UI interfészével karöltve.

A HTC Desire 19s kék és fekete árnyalatokban kapható, forgalmazása tehát már megindult a tajvani piacon, ahol nagyjából 195 dollárnak megfelelő összegért vásárolhatják meg a gyártó rajongói. Egyelőre nincs szó nemzetközi értékesítésről, de egyáltalán nem volna meglepő, ha a vállalat máshol is bepróbálkozna ezzel a modellel. Vajon lenne sikere? Ti megvennétek ezt a készüléket, vagy már örökre lemondtatok a HTC-ről? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid