Újabb 90 napos haladékot kapott a Huawei (frissítve)

0

Folyamatosan izzik a levegő a Huawei és az Egyesült Államok kormánya között, de talán a jövőben enyhülni fog ez az ellentét. Ennek előjele az, hogy az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium újabb 90 napos haladékot adott a cégnek, annak ellenére, hogy korábban ezzel ellentétes híreket olvashattunk. (A cikket frissítettük a Huawei hivatalos állásfoglalásával.)

A most megszavazott halasztás 2020. február 16-án jár majd le, ami azt jelenti, hogy a május előtt kötött szerződések alapján továbbra is kereskedhetnek amerikai cégek a Huawei-jel, ám újabb megállapodásokra nincs lehetőség. Vagyis a korábbi modellek alkatrészellátása, szoftveres támogatása még egy darabig biztosított, az új készülékek esetében azonban nincs enyhítés, így továbbra sem lesznek például Google-szolgáltatások a Mate 30 mobilokon.

A mostani hosszabbítás már a harmadik azóta, hogy az amerikai kormány tiltólistára (Entity List) tette májusban a kínai céget. A második után olyan hírek jelentek meg, hogy nem lesz több ilyen, ám most máshogy határozott az amerikai kormány.

A döntés egyébként nem feltétlenül a Huawei kedvéért történt. Az is közrejátszhat a dologban, hogy számos kisebb szolgáltató a Huawei eszközeit használja az USA ritkábban lakott, vidéki területein, és ezek kiváltása nem megy olyan gyorsan, így egyelőre még szükség van a kínai vállalat közreműködésére a fenntartásukban.

A legújabb szóbeszédek szerint a Huawei később akár egy még hosszabb, 6 hónapos halasztást is kaphat a rá kirótt tiltás alól, de arról egyelőre nem esett szó, hogy az USA végleg feloldaná a szankciókat.

Frissítés: alább olvasható a Huawei hivatalos állásfoglalása.

A Huawei-re vonatkozó Temporary General License felfüggesztés meghosszabbítása nem gyakorol jelentős hatást a Huawei üzletvitelére. A döntés nem változtat azon a tényen sem, hogy a vállalatot az Egyesült Államok kormánya továbbra is igazságtalanul kezeli. Régóta tartjuk véleményünket, miszerint az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának döntése, mellyel az úgynevezett Entity List-re helyezte a Huawei-t, többet árt az Egyesült Államoknak, mint a Huawei-nek. Jelentős gazdasági károkat okozott azoknak az amerikai vállalatoknak, akik együttműködnek a Huawei-jel, valamint megtörte az együttműködést és aláásta a kölcsönös bizalmat, amitől az egész ellátási lánc függ. Felszólítjuk az Amerikai Egyesült Államok kormányát, hogy vessen véget az igazságtalan eljárásnak, és távolítsa el a Huawei-t az Entity List-ről.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid