Újabb gyártó készíthet hajlítható okostelefont

0

Jelenleg az okostelefonos világ közepén a hajlítható készülékek vannak, legalábbis a gyártók ebbe az irányba szeretnék terelni a felhasználókat, akik viszont nem igazán vannak elájulva az új termékkategóriától, főleg az árazás miatt. Mégis, egyre több cég igyekszik beszállni a versenybe a saját megoldásával, illetve az óvatosabb vállalatok a színfalak mögött várnak a saját ötleteikkel. A kijelzők, képernyők és televíziók gyártásáról híres japán Sharp szintén dédelget egy koncepciót, derült ki különféle szabadalmi dokumentumokból.

2017-ben az ázsiai vállalat levédetett egy szabadalmat a Nemzetközi Szellemi Tulajdonok Hivatalánál (WIPO), ami a minap a felszínre került. Az alábbiakban megtekinthető ábrák bemutatják a Sharp készülékének formatervét és funkcionalitását.

Hogy kicsit jobban érthető legyen az itt látható koncepció, a LetsGoDigital csapata készített néhány háromdimenziós rednert. Ezeken egy okostelefont láthatunk magas, keretektől szinte teljesen mentes képernyővel, ami vertikálisan hajlítható, akárcsak a régmúlt népszerű kagyló, vagy ha úgy tetszik flip telefonjai.

Az elképzelésben az az érdekes, hogy a készülék egy kettős zsanérral rendelkezik, melynek köszönhetően a telefon félbehajtható, de akár úgy is állítható, hogy a képernyő felső része kilátszik egy kicsit. Ebben a pozícióban a tulajdonos bármikor megnézheti az új üzeneteket, értesítéseket, szóval lenne benne perspektíva.

Amit viszont sehol nem találni, az az előlapi kamera, és a hátlapon is csupán egyetlen képrögzítő egység található. A szabadalom 2017-ben lett levédetve, és a hozzá tartozó dizájn is akkori, így valószínűleg ha lesz belőle kereskedelmi forgalomba kerülő termék, az kicsit máshogy néz majd ki. Természetesen a felszereltség is igazodni fog a mai elvárásokhoz, tehát biztosan több kamera lesz a hátlapon, és vélhetően egy elég drága készülék lesz a végeredmény.

Persze mindez csak akkor érvényes, ha valóban piacra dobják ezt az okostelefont, hiszen, mint ahogyan már korábban is említettük számtalan alkalommal, nem minden ötlet valósul meg azok közül, amelyeket papíron kidolgoz egy gyártó. Ha viszont mégis, akkor úgy látszik, hogy a Sharp lesz a másik gyártó a Motorola mellett, amely hajlítható formában igyekszik feltámasztani a flip telefonokat.

Forrás: GSMArena, LetsGoDigital

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid