Újabb ismert okostelefon-gyártó lép ki a piacról

0

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a Nokia kvázi ismét eltűnik az okostelefonos piacról, mivel a HMD Global ezentúl saját márkás mobilokkal próbál majd befutni. Habár bennünket európai fogyasztókat kevésbé érint, de egy kínai vállalat is – újra – elhagyja ezt a szegmenst. A Meizu Technology a jövőben nem szándékozik okostelefonokkal foglalkozni, helyette inkább a mesterséges intelligenciára fordítják figyelmüket. 

A céget a Geely nevű autógyártó (hozzájuk tartozik a Lotus, a Polestar és a Volvo is) birtokolja, de az új tulajdonos irányítása alatt is dobtak piacra néhány okostelefont az évekig tartó kihagyást követően. A Meizu azonban most a Weibón, a kínaiak kedvenc közösségi oldalán közölte, hogy a jövő a mesterséges intelligenciában van, és ezentúl minden erőforrásukat az MI-be fektetik. Azok a munkatársak, akik eddig a FlymeOS-t fejlesztették, mostantól át lesznek szervezve, és olyan szoftveres eszközökön – fókuszban a terminál eszközök – fognak dolgozni, amelyek alapjául a globálisan is elérhető nagy nyelvi modellek szolgálnak. 

A Meizu korábban már lefektette a többeszközös szoftveres élmény sarokköveit, amikor bejelentette a Flyme Auto-t, egy infotainment rendszert, amely a Geely által gyártott járműveken, köztük a Polestaron és a Lotuson is fut, és képes zökkenőmentesen csatlakozni FlymeOS rendszert futtató eszközökhöz, mint amilyen a Meizu 20, illetve a Meizu 21. A Xingyi Meizu Group vezérigazgatója, Shen Ziyu azt is hozzátette, hogy a mostani versenyben nem igazán van értelme cégének újabb okostelefonokkal előrukkolni, ezért sem lesz folytatása a jelenlegi szériáknak. Szoftveres fronton azonban továbbra is kapcsolódni fognak az okostelefonok világához.

A mesterséges intelligencia korszakára szabott új mobil operációs rendszerük 2024-ben kerül majd piacra, és az első MI képes hardvereszköz is megjelenik még ebben az évben. A jelenlegi Meizu okostelefonok szoftveres támogatása megmarad, legalábbis a kínai piacon, ahol a fizikai üzletek sem fognak bezárni egy darabig. A Kínán kívüli készülékek támogatásáról nem esett szó, mivel a vállalat az elmúlt években nem igazán volt jelen a nemzetközi színtéren.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid