Újabb streamingszolgáltató vezethet be reklámokat

0

A gazdasági recesszió a streaming szolgáltatásokat sem kíméli, a mögöttük álló cégek pedig hirdetésekkel megpakolt, ám olcsóbb előfizetési szintekkel szeretnének elébe menni a felhasználói bázis csökkenésének. A legnagyobb port a Netflix kavarta a saját ilyen jellegű lehetőségével, de az HBO Max is rendelkezik már hasonló opcióval, igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban. A következő a sorban az Amazon Prime Video lehet, ha hihetünk a legfrissebb értesüléseknek.

A Wall Street Journal számolt be arról, hogy az Amazon is bevezethet egy reklámokkal tűzdelt, olcsó előfizetési szintet saját videómegosztó platformjához. Nyilván a vállalat már korábban is megpróbálkozott több monetizációs opcióval, például a sportműsorokban lehetett találkozni különböző hirdetésekkel. Mondjuk egy fociközvetítés közben még annyira talán nem is zavaró az ilyesmi.

A Prime Video jelenleg vagy a 15 dollár havidíjú Prime tagsággal, vagy külön, 8,99 dolláros áron vehető igénybe az USA-ban. Nálunk Magyarországon mindössze 900 forintot kóstál, és még videojátékokat is adnak mellé grátiszba. Ezekhez az előfizetési szintekhez társulhat be egy kedvezőbb árú, ám reklámokkal spékelt csomag.

A hírek szerint azért merült fel az új előfizetési szint ötlete, mert a reklámcégek szerettek volna a népszerűbb filmeken és sorozatokon belül hirdetni, de ezt eddig nem tehették meg, hiszen többnyire reklámmentes tartalmakról van szó. Állítólag már zajlanak a tárgyalások, de azok korai fázisban vannak, konkrét megegyezésről szó sincs, Jeff Bezos vállalata egyelőre csak vizsgálja annak lehetőségeit, hogyan lehetne hirdetéseket elhelyezni a Prime Video szolgáltatáson belül.

Arra is megvan az esély, hogy a Netflixszel és a HBO-val ellentétben a jelenlegi előfizetőknek jelennek majd meg a hirdetések, akiknek a jövőben felárat kellene fizetnie a reklámmentességért. Egyelőre úgy tudni, hogy a reklámok rövidek lesznek, de hogy egészen pontosan mennyit vesznek majd el a felhasználók életéből, jelenleg nem tudni.

Forrás: The Verge

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid