Újabb nagy gyártó lép be az OLED piacra a Samsung és az LG mellé

0

Nagyon jót tehet a piacnak, hogy a Sharp is úgy döntött, belép ebbe a szegmensbe, és a hírek szerint már el is kezdték gyártani a saját OLED paneljüket. 

Egyre több mobil kap OLED megjelenítőt, ami nem véletlen. Vibráló színeket és tökéletes feketét kínál, mindemellett pedig az energiával is jól gazdálkodik. Ha ehhez még hozzávesszük az extra funkciókat, mint az Always-on mód, akkor rögtön látjuk, hogy miért van egyre nagyobb kereslet erre a technológiára.

A piac most még gyakorlatilag két szereplős, hiszen a Samsung gyártja a mobilos OLED panelek kb. 90%-át, míg a maradék az LG-től kerül ki. Ennyire kevés résztvevőnél nem csoda, hogy a Sharp is beszáll a buliba, és saját panelt gyárt.

Szerencséjükre egy elég jól csengő névről van szó, hiszen a brandet világszerte ismerik. A japán cég egyébként a mobilpiacon is jelen van az Aquos nevű telefoncsaláddal. Katsuaki Nomura, a Sharp alelnöke szerint hamarosan megkezdhetik a szállítást a többi cégnek.

Ez egybevág azzal a hírrel, miszerint már június óta gördülnek le az OLED panelek a gyártósoraikról. Egyelőre persze kérdéses minőség, hiszen emlékezhetünk, hogy az LG-nek is voltak problémái a Pixel mobilokba épített OLED panelekkel, pedig nekik már bőven van tapasztalatuk a TV iparból.

Persze a Sharpot sem kell félteni, hiszen nagyon jó minőségű LCD kijelzőket gyártanak (elég ismertek a Sharp IGZO panelek), melyekkel mobilokban, laptopokban és TV-kben is találkozhatunk (pl. a Samsung is használja TV-khez). Persze az OLED más kategória, de mi nagyon szurkolunk nekik, mert így az árak is lejjebb mehetnének, ami a mobilok elszállt árának mérséklését is magával hozhatná.

Forrás: GSMarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid