Újra kiadott Nokia mobil lett a HMD XR21

0

A korábban a Nokia márkanevet gardírozó HMD Global csendesen újra kiadta első strapabíró 5G okostelefonját, a HMD XR21-et. Amennyiben ismerős ez a név, az nem a véletlen műve, mivel a készülék lényegében a tavaly piacra dobott Nokia XR21 átcímkézett változata.

A HMD XR21 ugyanazokkal a jellemzőkkel és formatervvel érkezik, mint a Nokia XR21. Az egyetlen különbség az, hogy a Nokia logót ezúttal HMD emblémára cserélte a gyártó. A készülék tehát továbbra is 6,49 hüvelykes IPS LCD megjelenítővel rendelkezik, amely 120 Hz-es képfrissítési rátát, valamint Full HD+ felbontást kínál.

A képernyő takarásában Snapdragon 695 lapkakészlet teljesít szolgálatot 6 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral kiegészítve. A HMD XR21 továbbra is remekül bírja a strapát, köszönhetően a MIL-STD-810H, illetve az IP69K besorolásoknak megfelelő külső borításnak. A telefon hátlapján kettős kamerakészlet foglal helyett, amelynek élén egy 64 megapixeles elsődleges képrögzítő egység áll, ezt egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű modul egészíti ki.

Az XR21 hardveres komponensei egy 4800 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik a működéshez szükséges energiát. A telepet 33 wattal lehet tölteni vezetéken keresztül. A HMD XR21 Android 13 rendszerrel érkezik, és két főverziót ígér rá a gyártó, amely a lemaradását három évig tartó biztonsági foltozással igyekszik ellensúlyozni.

A készülék 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel szerelt változatát 600 eurós, vagyis nagyjából 231 ezer forintos áron lehet beszerezni, csupán egyetlen árnyalatban – feketében. Az egészben az az érdekes, hogy a HMD továbbra is forgalmazza a Nokia XR21-et, amelyet 400 eurós, vagyis 154 ezer forintos áron kínál, de ezt valószínűleg csak a készlet erejéig fogja tenni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid