Újra lesz Nokia táblagép

0

Nagyon régen volt, hogy a Nokia táblagéppel örvendeztetett meg bennünket, a Windows RT rendszert futtató Lumia 2520 volt a cég első, majd az N1 az utolsó próbálkozása a termékkategórián belül. Most viszont, hogy a HMD Global vette kézbe a brand irányítását, úgy tűnik, újra lesz Nokia márkájú táblagép a piacon. Ráadásul a Nokia T20 névre hallgató készülékre már nem is kell olyan sokat várnunk.

A Nokia T20 táblagép kétféle változatban is megjelent a brit MoreComputers weboldalán. Az egyik változat kizárólag Wi-Fi kapcsolatokon keresztül tud szörfözni az interneten, a másik viszont rendelkezik LTE modemmel is. Mindkét verzió kék árnyalatban lesz kapható, legalábbis eddig csak ez az egyetlen kiszivárgott szín. A készülék nem lesz egy atomerőmű, sokkal inkább az egyszerűbb igényeket igyekszik majd kiszolgálni.

A megjelenítő 10,36 hüvelykes képátlóval rendelkezhet, amelynek takarásában 4 GB RAM, valamint 64 GB háttértár található. A meghajtásért felelő lapkakészlet egyelőre nem tisztázott, de az operatív memória, illetve a belső tárhely kapacitása, na meg az előzetes árazás alapján nem számítanánk egy túl nagy teljesítményű chipsetre. Okostelefonok frontján sem igazán a csúcskategória kapuit döngeti a Nokia, valószínűleg táblagépek esetében sem fognak ilyesmire törekedni.

A táblagép feltűnt egy másik kereskedőnél is, amely már euróban tünteti fel az árakat, nála 225 és 245 euróért, vagyis cirka 80 és 87 ezer forintos áron lehet majd beszerezni a készüléket. Egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődhet a táblagép forgalmazása, de ha már véletlenül kitették egy-egy weboldalra, valószínűleg napok, legfeljebb hetek kérdése a dolog.

Ameddig várjuk a gépet, addig itt a Lumia 2520 reklámja, nosztalgiázzunk egy kicsit…

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid