17.5 colos óriástableten dolgozhat a Samsung

0

Pár évvel ezelőtt, amikor a Samsung sokkal több kísérletező kedvvel rendelkezett, bemutatásra került a Galaxy View elnevezésű táblagép, ami egy igazán hatalmas, 18.4 colos kijelzővel hívta fel magára a figyelmet. Sajnos más téren annyira nem volt acélos ez a masina, és különösebben sikeresnek se volt nevezhető, ám a koreai cégről úgy tudni, már izzítja a következő generáció fejlesztését.

Az előd egy 600 dolláros masina volt, az Egyesült Államokban volt elsődlegesen kapható, de a hatalmas méretű kijelzőre csak Full HD felbontás jutott, így aztán a 120 ppi-s pixelsűrűség, és a közel három kilós súly nem tette valami vonzóvá a szerkezetet. Ha úgy vesszük, afféle hordozható TV készülék volt.

Samsung Galaxy View

Míg az androidos világ szinte sikolt egy iPad Pro szintű és méretű táblagépért, addig az új készülék sem lesz egy különösebben erőteljes masina. A hírek szerint kicsit kompaktabb méretű kijelzőt kaphat, összességében véve praktikusabb lesz, és ha minden igaz, elsőként az AT&T szolgáltató előfizetői csaphatnak majd le rá, amikor debütál az USA-ban.

Forrás: SamMobile

A kijelzőt kisebbre szabják, ezúttal 17.5 colos lesz, amihez újfent Full HD felbontás társul, tehát ilyen téren nem történik előrelépés. Az ár viszont állítólag kedvezőbben alakul, mert az eszköz csupán 3 GB RAM-mal debütál, ami mérföldekre van a jelenlegi felsőkategóriás, de sok esetben a középkategóriás trendekhez képest is. A várhatóan Samsung Galaxy View 2 névre keresztelt masina Android Oreo rendszerrel fog startolni, egy jelenleg még ismeretlen Exynos lapkával a burkolat alatt, viszont nem lesz hozzá se érintőtoll, se DeX támogatás. Pedig milyen menő lenne egy ilyen gép csúcshardverrel, S Pen-nel és DeX móddal…

Forrás: PictureLight

Legalább a töltőcsatlakozó szerepét egy modern USB-C port tölti be, és a tamaszték is jó szolgálatot tehet. Ez mondjuk nem lesz eltávolítható, ami okozhat kényelmetlenségeket, ugyanakkor egy ekkora méretű tabletnél sajnos szükséges egy ilyen megoldás.

Forrás: CNET

Olvasva ezeket a pletykákat, egyszerűen nem értjük kinek, és miért készíti ezt a tabletet a Samsung, ugyanakkor cseppet sem biztos, hogy a készülék valaha is a boltok polcaira kerül. Egyelőre ezek csupán pletykák, szóbeszédek, amelyeket tudni kell a helyén kezelni. Persze a kérdés adott: ti vennétek mondhatni belépőszintű hardverrel ellátott óriástabletet?

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid