Tényleg bivalyerős lesz a Samsung új Exynos M1 processzora

1

Cirka egy hónappal ezelőtt a Samsung saját fejlesztésű magokkal operáló chipsetje feltűnt egy ismert szintetikus teszt adatbázisában. Az Exynos M1 kódnéven futó lapka Mongoose magjai már akkor is a brutális teljesítmény ígéretét sugallták, és ezt a legfrissebb eredmények is megerősítik.

A legfrissebb Geekbench eredmények arra engednek következtetni, hogy a dél-koreaiak mindent megtettek annak érdekében, hogy kihozzák a lehető legtöbbet a Mongoose magokból. Az Exynos M1 (mely nagy valószínűséggel a 8890-es nevet kapja majd végül) magjai 2.3 GHz-en duruzsolnak, és 6908 pontot szereztek a többmagos teljesítmény mérésekor. Az egymagos tesztben pedig 2294 pont lett a végeredmény.

Ami azt illeti, a Mongoose CPU energiatakarékos üzemmódban is igen meggyőző teljesítményt produkál. Képes maga alá gyűrni az Exynos 7420 Cortex-A57-es és A53-as magjait az 1710 pontos egymagos eredményével, míg a jelenlegi hardver 1486 pontra képes.

mongoose chipset

A táblázatból az is kiderül, hogy többmagos teljesítményben az Exynos M1 jócskán megveri az Apple új A9 chipjét is – pedig az tényleg egy valódi bestia -, viszont az egymagos tesztben az almás vas az erősebb. Azonban mivel a Samsungnak még rengeteg ideje van a megjelenésig, bőséggel lesz alkalma fejleszteni a saját lapkáján. Korábbi pletykák szerint olyan készülékekbe kerülhet majd az új Exynos M1, mint például a Samsung Galaxy S7, ami vélhetően jövő év elején debütál.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid