Ultravékony üveggel védené hajlítható kijelzőit a Samsung

0

Elég ciki, hogy egy brutálisan beárazott hajlítható okostelefon, mint a Samsung Galaxy Fold, ilyen könnyen sérülő megjelenítőt kapott, szinte minden tesztben feljön ez a téma. A Samsung fejesei is érzik, hogy nem lesz ez így teljesen jó, ezért azon gondolkodnak állítólag, hogy a mostani műanyag polimid réteget egy UTG (Ultra Thin Glass), vagyis ultravékony üveg bevonatra cseréljék a következő hajlítható okostelefonjukon, ami várhatóan jövőre jelenik meg.

A hírek forrása az ET News nevű médiaorgánum, szerintük a gyártó már egy ideje fontolgatja ennek az új anyagnak a használatát. Az UTG mindösszesen 0,1 mm vékony, alig vastagabb, mint egy hajszál, éppen ezért nagyon körülményes a gyártása, ráadásul költséges, és nagyon alacsony hozammal jár. Ugyanakkor az ultravékony üveg sokkal jobban néz ki, másfelől ellenállóbb a karcokkal szemben, persze törékenyebb a műanyaghoz viszonyítva.

Ez az új technológia a Samsung következő hajlítható okostelefonján debütálhat, ami a mostanival ellentétben lehetséges, hogy flip kialakítású lesz, afféle flexibilis képernyővel rendelkező kagylómobil. Az előrejelzések szerint ez a készülék valamivel megfizethetőbb lesz, mint a Galaxy Fold, de azért nem lesz olcsó mulatság a várhatóan 1500 dolláros vételárral sem. A méretei is kompaktabbak lesznek, a kijelző 6,7 hüvelykes lehet, míg a mostani modell 7,3 colos panellel bír.

Ha minden igaz, akkor a SCHOTT AG üvegét rakhatják telefonra, ipari bennfentesek szerint ők nagyjából 4-5 évvel vannak a konkurencia előtt, így kerülhettek a Samsung figyelmének középpontjába. Egy végső hőkezelési folyamat teszi lehetővé az UTG hajlékonyságát, több gyártónak megvan erre a saját titkos eljárása. Amúgy a Gorilla Glass-t gyártó Corningnak, az Asahinak és a NEG-nek is van fejlesztés alatt álló hajlítható üvege, de egyelőre messze vannak attól, hogy forgalomba helyezhessék őket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid