Umidigi F1 Play bemutató – 5150 mAh-s aksi, 48 MP-es kamera és erős hardver

0

Az Umidigi F1 Play nem titkoltan olyan középkategóriás ár/érték bajnokok kihívója akar lenni, mint amilyen a Redmi Note 7. A készüléknek számos vonzó tulajdonsága van, többek között megfizethető áron kínál 48 megapixeles képrögzítő egységet, valamint tisztességes hardvert, tehát mindenképpen jó esélye van a vásárlók szívének meghódítására, a szoros konkurencia ellenére is.

Az Umidigi F1 Play-nek egy médiafogyasztásra szabott, óriási megjelenítője van Full HD+ felbontással. Az IPS kijelző 6,3 hüvelykes, és bár a gyártó alkalmazta a szenzorsziget intézményét, méretét tekintve ez a megoldás talán még egészen elviselhetőnek mondható. A formaterv nagyon mutatós és modern, leginkább a fiatalokat célozza meg.

Csinos külső, éles és színekben gazdag képernyő – ezek mind mit sem érnek, ha nincs mögöttük megfelelő hardveres erő. Szerencsére az Umidigi F1 Play esetében emiatt sem kell aggódni, hiszen a gyártó egy mesterséges intelligenciával felturbózott MediaTek Helio P60 lapkakészletet (nagyjából a Snapdragon 660-nal van egy szinten) szerelt a telefon burkolata alá, ami 6 GB RAM, valamint 64 GB belső tárhely társaságát élvezi. Ekkora háttértár már elég sok mindenre elegendő, ám aki mégis szűkösnek találja, bármikor élhet a micro SD kártyás bővítés opciójával. A mobil, mint ahogyan az a legtöbb ázsiai okostelefon esetében fennáll, duál SIM támogatással rendelkezik, viszont az aljzat speciális kialakítása miatt vagy tárhelyet bővítünk, vagy extra hálózati kártya kerül a készülékbe, sajnos a kettő együtt nem megy, erről érdemes nem megfeledkezni. Ez persze a legtöbb kínai okostelefon esetében így működik.

Az Umidigi F1 Play leginkább akkor brillíroz, ha a fényképezésről van szó. A telefon hátlapján található duál kamerakészlet elsődleges érzékelője 48 megapixeles felbontással rendelkezik, belsejében Samsung technológia található, ráadásul az f/1.7 rekeszértéknek köszönhetően a rossz fényviszonyok között is remek fotókat készíthetünk a mobillal. Ebben további segítséget nyújt a nagy felbontású érzékelő pixelösszevonási képessége. A másodlagos kamera szintén Samsung gyártmány, felbontása 8 megapixel. Az előlapra újfent Samsung márkájú kamera került, a szenzorsziget belsejében egy 16 megapixeles konstrukció található.

Az Umidigi F1 Play nagyon korrekt felhozatallal rendelkezik, ha a vezeték nélküli kapcsolatokról van szó. Mindjárt az elején említést érdemel, hogy a mobil burkolata alatt található 4G modem boldogul az összes nálunk használatos frekvenciával, így az országban szinte bárhol élhetünk a szélvész sebességű mobilinternet lehetőségével. A duál SIM támogatásról már beszéltünk, de még említést érdemel a kétcsatornás WiFi modul, és a Beidou, valamint GLONASS műholdakkal kommunikáló navigációs rendszer.

Sokan nagy örömmel fogják konstatálni, hogy a készülékről nem maradt le a fülhallgató kimenet, viszont a töltés, illetve a vezetékes adatátvitel már egy USB-C porton keresztül történik. Külön szót érdemel az, hogy a mobil kedvező ára ellenére kapott saját NFC chipet, ami képessé teszi mobilfizetésre, valamint egy villámgyors adatátviteli lehetőség igénybevételére. A készüléken található személyes adatokat kétféle biometrikus azonosítási lehetőséggel is védhetjük, ezek közül az egyik az ujjlenyomat-olvasó, a másik pedig az arcfelismerés.

A kínai gyártó munkatársai egyáltalán nem voltak szívbajosak, amikor az akkumulátor kapacitását kellett meghatározni, valószínűleg így kaphatott a készülék 5150 mAh-s telepet, ami ráadásul 18W-os gyorstöltés révén is táplálható.

A telefon utolsó, ám nem kevésbé fontos tulajdonsága a naprakész szoftveres környezet, amit Android 9.0 Pie operációs rendszer reprezentál, ráadásul ez egy olyan disztribúció, amelyet a gyártó egyáltalán nem piszkált meg. Nincs benne semmilyen felesleges bloatware, sem más idegesítő, senki által nem kért extra, teljesen gyári, stock Androidot kapunk.

Abban az árkategóriában, ahol a készülék versenyezni akar, számos kiváló konkurens termékkel találkozni, ugyanakkor az Umidigi F1 Play egy valódi unikum ezen a palettán, szóval mindenképpen érdemes elgondolkozni a beszerzésén. Ha netán e rövidke ismertető után megtetszett volna számotokra a telefon, erre a linkre kattintva egészen kedvező áron megrendelhetitek a GearBest webáruházából.

Forrás: GearBest

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid