Váratlan frissítést kaptak a Samsung Galaxy S10 mobilok

0

Az év elején a Galaxy S10e, a Galaxy S10 és a Galaxy S10+ szoftveres támogatása véget ért, mivel a 2019-es zászlóshajók megjelenése óta letelt a négy év. A telefonok három nagy operációs rendszerfrissítésre és négy évnyi biztonsági frissítésre voltak jogosultak, így elvileg már semmilyen frissítésre nem lehetne számítani.

A nyugdíjazás ellenére a három Galaxy S10 modell kapott egy új frissítést Mexikóban. A szoftver tartalmaz egy újabb biztonsági csomagot (2023. szeptemberi), illetve más kisebb javításokat is hozhat. Arról egyelőre nincs hír, hogy más piacokon is megjelent volna az update, lehetséges, hogy később szélesebb körben is kiadják, de persze arra is van esély, hogy csak egy kivételes esetről van szó.

Mivel a telefonok támogatása már hónapokkal ezelőtt véget ért, így nem lehet elvárni a gyártótól az újabb frissítéseket. Ennek ellenére előfordulhatnak kisebb váratlan javítások, most is erről lehet szó. Ettől függetlenül viszont a három Galaxy S10 modell (Galaxy S10e, S10 és S10+) életciklusa már lejárt, így komolyabb update szinte biztosan nem lesz rájuk, legalábbis hivatalosan. A három készülék egyébként Android 9.0-val jelent meg, és az Android 12 volt az utolsó nagy verzió, amit megkaptak.

A későbbi Samsung mobilokra egyébként már hosszabb támogatási idő jár, az újabb készülékek esetében négy nagy verziófrissítést és 5 évnyi biztonsági javításokat ígér a gyártó, sőt, állítólag azt fontolgatják, hogy ennél is tovább frissítsék a telefonokat. Azonban ha változtat is a vállalat, az csak az friss modellekre lesz érvényes.

Ha Galaxy S10 mobilod van, a későbbiekben érdemes lehet ellenőrizni a beállítások között a Szoftverfrissítés menüben, hogy van-e újabb firmware, de túl sok reményt azért nem érdemes fűzni hozzá.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid