Több népszerű Samsung mobilnak is megszűnt a szoftveres támogatása

0

Öröm látni, hogy egyre több gyártó vállal egyre hosszabb támogatást szoftveres és egyéb tekintetben. Az ilyen téren korábban csak középszerűen teljesítő Samsung mostanában az élen jár, ugyanakkor a dél-koreai gyártónál is tudják, hogy egyszer minden véget ér. Most erre a sorsra jutottak a Galaxy S10 széria modelljei, valamint a középkategóriás Galaxy A30 és A50 telefonok, ugyanis megszűnt a napokban a szoftveres támogatásuk.

A Galaxy S10e, a Galaxy S10, a Galaxy S10+, a Galaxy A30 és a Galaxy A50 is lekerült a Samsung szoftverfrissítésekkel kapcsolatos weboldaláról, vagyis nem támogatja őket tovább a gyártó. A Samsung Galaxy S10 5G a széria többi tagjával együtt 2019 februárjában jelent meg, de ez a telefon valamiért továbbra is ott van a szoftverfrissítési listában, így ennek elvileg még nem szűnt meg a támogatása.

Samsung Galaxy A50

A szomorú fejleményre a GalaxyClub csapata lett figyelmes akkor, amikor a Samsung közzétette a 2023 áprilisára vonatkozó biztonsági javítással kapcsolatos részleteket. A Samsung Galaxy A50 anno Android 9 operációs rendszerrel jelent meg, és két nagyobb zöld robotos frissítést is megkapott, elsőként a 10-es, majd végül a 11-es főverziót. A Galaxy S10e, az S10 és a S10+ szintén Android 9-cel kezdték pályafutásukat, ám ezek a modellek három nagyobb frissítésben is részesülhettek, Android 12-vel ért véget a sor, de kisebb frissítéseket ezután is kaptak, egészen mostanáig.

Samsung Galaxy S10

A Samsung Galaxy S10 Lite még egy évig biztosan támogatott marad. A 2020-ban bemutatott okostelefon Android 10 rendszerrel kezdett, és a 13-as verzióval ért útjának végére, de nemrég még a One UI 5.1 is eljutott rá. A támogatás még legalább egy évig tartó biztonsági foltozást jelent.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid