Véget ért a Samsung Galaxy S9 mobilok támogatása

0

A Galaxy S9 és S9+ mobiloknak 4 év után hivatalosan is véget ért a támogatása, nagy valószínűséggel nem kapnak több frissítést.

A két csúcsmodell 2018-ban debütált, nemrég múltak 4 évesek, és ahogy az várható volt, a Samsung befejezte a támogatásukat. A Galaxy S9 és az S9+ is törlésre került arról a listáról, amelyen azok a készülékek szerepelnek, amikre még érkeznek biztonsági csomagok.

A Galaxy S9 modellek márciusban még kaptak egy nagyobb update-et, ez persze nem jelentett új Android verziót, de tartalmazta a 2022. márciusi biztonsági frissítést, ami több, mint 50 sebezhetőséget javít, emellett további hibajavításokat is magával hozott, illetve növelte a rendszer stabilitását. Nagy valószínűséggel ez volt az utolsó nagyobb frissítés, ami a telefonokra érkezett. (Persze elvétve még előfordulhat 1-1 update, ha kiderül valami komolyabb sebezhetőség.)

A Samsung négy évvel ezelőtt indította útjára a Galaxy S9 sorozatot Android 8.0 Oreo operációs rendszerrel. A mobilok 2019 elején kapták meg az Android 9 Pie alapú One UI frissítést, majd 2020-ban az Android 10 alapú One UI 2 rendszert. Az Android 11 már nem jutott el a készülékekre hivatalosan (de nem hivatalos portok készültek Android 11-gyel és 12-vel is).

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid