Kiszivárgott: így nézhet ki a Sony új, 2021-es csúcsmobilja

0

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy a Sony egy kompakt okostelefon tervét dédelgeti, bár az kérdéses, mennyire lesz prémium az a bizonyos készülék. OnLeaks jóvoltából most viszont meg tudunk csodálni egy valódi Sony zászlóshajót, egészen pontosan az Xperia 1 III-at. Alapvetően ugyanolyan formatervet kapunk, mint az előd esetében, de valamivel vékonyabbak lesznek a megjelenítő körüli keretek, illetve egy periszkópos kamerát is látni a telefon hátoldalán, ami szintén okot adhat némi izgalomra.

A Sony Xperia 1 III hátlapját összesen három képrögzítő egység ékesíti, ezek közül az egyik egy periszkópos konstrukció lesz, és talán az elsődleges szenzor ezúttal 12 megapixelesnél nagyon felbontást kap, hogy a középtávú zoomolás feladatát végre tudja hajtani. A kamerák megkapják a Zeiss törődését, és szemlátomást a ToF érzékelő is megmarad, ám sajnálatos módon ennél többet nem tudni a telefon kamerakészletéről.

Ami a többit illeti, a Sony nem eszközöl forradalmi változtatásokat, marad a klasszikus dizájn. A megjelenítő 6,5 hüvelykes lesz és továbbra is 4K felbontású, OLED panel, 21:9 képaránnyal (a képfrissítés még nem derült ki). Mintha vékonyabbak lennének a kijelző körüli kávák, és állítólag a fényerő is nagyobb lesz, a szóbeszédek szerint 15 százalékkal. A felső és alsó kereten foglalnak helyet a hangszórók, alul ott lesz a fülhallgató kimenet, ráadásul micro SD bővítési lehetőséget is kapunk – ezek olyan opciók és hardverek, amik lassan eltűnnek a modern okostelefonokról, legalábbis a prémium kategóriában.

A japán gyártó ezúttal sem kísérletezik a kijelző alá szerelt ujjlenyomat-olvasóval, a biometrikus szenzor az oldalsó kereten található, a bekapcsoló gombba integrálva. Kapunk egy testre szabható gombot is, olyat, amilyet az Xperia Pro-n is láthattunk.

A mobil oldalsó kerete fémből, míg a hátlap üvegből készül majd. Ami a térbeli jellemzőket illeti, 161,6 x 67,3 x 8,4 mm-es dimenziókkal lehet számolni (illetve 9,6 mm-es vastagsággal, ha a kamerakészlet kitüremkedését is belevesszük). Valamilyen lefaragás mindenképpen történt szélességben és magasságban, hiszen az Xperia 1 II méretei 165,1 x 71,1 x 7,6 mm-esek, viszont a megjelenítő képátlója mindkét telefon esetében azonos a hírek szerint.

Egyelőre nem tudni, mikor és mennyiért lesz kapható a Sony csúcskategóriás készüléke, de mihelyt újabb információk érkeznek a telefonról, azonnal megosztjuk Veletek is.

Forrás, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid