Vérnyomásmérős okosórán dolgozhat a Samsung

0

Elterjedt tulajdonság az okosórák között a pulzus mérésének képessége, de csak nagyon kevés alkalmas arra, hogy a vérnyomásról biztos adatokat közöljön. Ennek oka elsősorban az, hogy egy ilyen művelethez szoros pánt szükséges, ami a legtöbb esetben kényelmetlen lehet a felhasználók számára. Egy frissen feltűnt szabadalmi dokumentáció értelmében a Samsung rájött arra, hogy miként lehetne sokkal egyszerűbben megoldani a méréseket, és vélhetően a technológiát egy viselhető eszközbe szeretné beleépíteni valamikor a jövőben.

A szabadalmi dokumentumhoz készített rajzokon egy okosórát lehet látni, amelynek a neve Samsung Gear X. Nagy valószínűséggel azonban ez csak helykitöltő célt szolgál, a végleges eszközt, amibe bele kerülhet az itt látható technológia, nem feltétlenül így fogják nevezni. Tehát ahogyan az előbb említettük, a Samsung kifejlesztett valamilyen érzékelőt, ami a pulzusmérőkhöz hasonlóan teszi a dolgát, és most kapaszkodjatok meg, az apparátus fénnyel működik.

A szenzor polarizált fényt bocsájt ki magából, és képes érzékelni a megtört fény intenzitását, ennek végeredményeként lesz képes információt szolgáltatni a felhasználó vérnyomásáról. Sajnos a pontos működési mechanizmus egyelőre nem ismert, viszont úgy tudjuk, a Samsung fejlesztésének használatához szükséges lesz az óra pántjának szorosan tartása. Mondjuk ez nem lehet egy túl nagy érvágás a jövendőbeli tulajdonosok számára, hiszen a pulzusmérők sem működnek laza óraszíjjal. Mint minden más ilyen kiszivárgott szabadalom esetében, most is igaz az állítás, nem biztos, hogy valaha is kereskedelmi forgalomba kerül egy ilyen eszköz, ugyanakkor ha mégis így történne, az valószínűleg nagyon sok krónikus betegnek jelentene komoly segítséget, nem beszélve a sportolókról.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid