Vezeték nélkül tölthet más eszközöket a Samsung Galaxy S10

0

A vezetéknélküli töltés kezd sztenderddé válni a csúcstelefonok között, nem véletlenül kap üveg hátlapot a komolyabb mobilok nagy többsége, így épp itt az ideje valamit újítani ezen a téren, és egy jó próbálkozás erre a “fordított” vezetéknélküli töltés.

A koncepció lényege, hogy az adott telefon képes más készülékeket vezeték nélkül tölteni, csak rá kell helyezni a telefon hátlapjára a másik eszközt, ami szintén lehet telefon. A Huawei Mate 20 Pro egyébként már tudja ezt, tehát nem a Samsung lesz az első, a kérdés csak az, hogy meg tudják-e jobbra csinálni, vagy többé-kevésbé ugyanazt kapjuk.

A Mate 20 Pro esetében még elég kiforratlan a technológia, ugyanis csak nagyon lassan tud más eszközöket vezeték nélkül tölteni. A tesztek szerint olyan 2,5W-ot képes leadni, amivel egy örökkévalóság feltölteni egy másik telefont. Ha használt már valaki 0,5A-es 5V-os töltőt, akkor nagyjából tudja, hogy ez mit jelent. A legtöbb készülék 10W-os vezetéknélküli töltést támogat, de ez még mindig nem számít túlzottan gyorsnak, vannak már 15W-os megoldások is. Persze ne legyünk telhetetlenek, így is egy érdekes extra funkcióról van szó, ami használható akár BT fülesek töltésére is.

Az pedig egyre biztosabb, hogy a Samsung is egy ilyen újítással készül, ugyanis a korábbi pletykákat most egy újabb forrás erősítette meg. Már csak az a kérdés, hogy az összes S10 modell megkapja-e a fordított vezetéknélküli töltés képességét vagy sem.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid