Videón a Sharp flip kialakítású hajlítható mobilja

0

Az előző hónap folyamán láttunk egy szabadalmat, amelyet a japán Sharp levédett a megfelelő hivataloknál. A dokumentációban egy flip kialakítású, hajlítható okostelefon szerepelt, ami a jól bevált formatervet igyekszik feltámasztani a modern trendekhez igazítva. Sokszor előfordul, hogy az ilyen szabadalmakból és koncepciókból végül nem lesz valós termék, ám ebben az esetben már egy működőképes prototípusról beszélhetünk, amelyet a gyártó a nagyközönség számára is bemutatott, mi pedig egy videón keresztül ismerkedhetünk meg vele.

A készülék legérdekesebb alkotóeleme természetesen a kijelző, ami a maga 6,18 colos méretével egyáltalán nem számít óriásinak a jelenlegi kínálatban. A felbontás tűéles, mivel ezen a flexibilis AMOLED képernyőn 1440×3040 képpont sorakozik. A megjelenítő a közepén hajlik, így valamelyest a régmúlt hatalmas népszerűségnek örvendő flip telefonjait idézi a kivitel.

A gyártó állítása szerint a készülék képes 300 000 hajlítási ciklus után is üzemelni, így a telefon tartósságával vélhetően nem lesz gond. A Sharp munkatársai úgy gondolják, egy ilyen kialakítású és méretű készüléknek nagy sikere lehet, leginkább a hordozhatósága miatt. Talán mégis új aranykor vár azokra, akik kompakt okostelefont szeretnének, hiszen ez a koncepció valamelyest az ő igényeiket is kielégítheti. Sokan panaszkodnak, hogy a nemrégiben bemutatott hajlítható okostelefonok valójában inkább flexibilis táblagépek, és kialakításuk egyáltalán nem kedvez a mobilitásnak. A Sharp készüléke vélhetően nekik is készül.

Sajnos vannak kevésbé örömteli hírek is. Egy darabig még biztosan nem fogunk találkozni ennek a telefonnak a kereskedelmi forgalomba szánt változatával, és sajnos nem hónapokról van szó. A gyártó elképzelése szerint még évek szükségesek ahhoz, hogy az általuk készített mobil a boltok polcaira kerülhessen. Egyébként nem csupán a japánok foglalkoznak flip kialakítású hajlítható okostelefonnal, hiszen a Motorola is hasonló mobilon dolgozik, állítólag szeretnék feltámasztani a múltban hatalmas sikernek örvendő RAZR szériát. Ha igazak a szóbeszédek, ezzel a telefonnal még az idén találkozni fogunk, habár a RAZR 2019 az amerikai Verizon szolgáltató exkluzív készüléke lesz első körben, és az 1500 dolláros árcédula sem teszi mindenki számára vonzóvá.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid