Videón a TCL feltekerhető kijelzős mobiljának prototípusa

0

A TCL idén áprilisban mutatta be a Fold ‘n Roll koncepcióját, ami lényegében egy feltekerhető kijelzős okostelefont takar.  Az alapvetően zsebre vágható készülék olyan képernyővel bír, ami egy akár 10 colos tabletnek megfelelő méretre is megnövelhető. Eddig úgy tűnt, hogy az ötlet csupán a tervezőasztalokon és a digitális rendereket készítő munkatársak számítógépén létezik, most viszont napvilágra került egy rövid videó, amin egy működőképes prototípus látható. 

A kínai Sencsenben tartott DTC 2021 rendezvényen valaki készíthetett egy rövid videót a TCL feltekerhető kijelzős okostelefonjáról, a mindössze 30 másodperces kisfilm igazolja, hogy a kínai gyártó rendelkezik legalább egyetlen működőképes prototípussal. Először is: nagyon meggyőző, amit itt látunk, legalábbis hardveres szempontból, nem csekély feladat lehetett ezt a készülékek megtervezni és kivitelezni. Másfelől azonban a szoftver még enyhén szólva sem tűnik polírozottnak, a kezdőképernyő elég látványosan késik, miközben a megjelenítő telefon méretűből táblagép nagyságúvá növekszik.

Persze fontos megemlíteni, hogy ez itt sokkal inkább egy kijelző-technológiai tech demó, nem pedig egy olyan okostelefon leleplezése, ami majd a közeljövőben felkerül a boltok polcaira, így a szoftveres gyengeségeket el lehet nézni nekik. Maga a készülék egyébként nem is közvetlenül a TCL masinája, hanem az egyik leányvállalatuk, a CSOT által tartott prezentációhoz rakták össze.

Amúgy a CSOT, azaz a China Star Optoelectronics Technology a TCL televízió üzletágának készít képernyőket. A vállalat a kínai színterén jelentős szereplőnek számít, hat helyi televíziókat gyártó cégnek szállít LCD paneleket, és nem mellesleg az egyik leggyorsabban növekvő szereplő a kijelző-gyártási iparágon belül.

Forrás: FoldUniverse

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid