Videós összehasonlítón a Sony Xperia 1 VI és az Xperia 1 V

0

Akadnak bőven különbségek a nemrég leleplezett Sony Xperia 1 VI és elődje, az Xperia 1 V között. Változott a képernyő, ami már nem képes 4K, csak Full HD+ felbontásra, ugyanakkor az idei modell biztosítja az újabb lapkakészlet nagyobb teljesítményét. Hogy érdemes-e váltani a korábbi modellről, beszerezni az egyiket, vagy a másikat, egyáltalán nem olyan egyértelmű kérdés, amelynek megválaszolásában próbál segíteni a GSMArena összehasonlító videója.

Az új okostelefon nálunk hivatalos forgalmazásban 12 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral 609 990 Ft-ba kerül, ami azért egy elég masszív összeg, így aztán jól meg kell gondolni, hogy beruházunk-e az új modellre, vagy inkább megtartjuk a korábbit. Az új és az előző modell között akad néhány eltérés.

Az egyik leglátványosabb különbség a kijelzőnél érhető tetten, amely az Xperia 1 V esetében 21:9-es képarányt kínált, most viszont egy a jelenlegi trendekhez jobban illeszkedő 19,5:9-es megjelenítő került a telefon előlapjára. Az új mobil belsejében fejlettebb lapkakészlet teljesít szolgálatot a Snapdragon 8 Gen 3 képében, de az is igaz, hogy a Snapdragon 8 Gen 2 még mindig elegendő teljesítményt nyújt,

Funkciók tekintetében sem változott túl sok minden a két készülék között. A telefotó kamera megújult, de bizonyos szituációkban az előző modell még így is jobb minőségű felvételeket készíthet. Az üzemidő is egy olyan szempont lehet, amelyet érdemes górcső alá venni, ugyanis a GSMArena mérései szerint az új modell lenyomja elődjét.

Ez nyilván a Full HD+ felbontásra való váltásnak is köszönhető. Végső soron azt javasoljuk, hogy nézzétek meg az összehasonlító videót, ha más nem, az érdekesség kedvéért, talán kiderül belőle néhány olyan információ, ami eddig elkerülte a figyelmeteket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid