Visszatért a LeTV, mégpedig egy olcsó iPhone-hasonmással

0

Sok jól felszerelt, vagy kiváló ár/érték arányú okostelefont bocsánatot piacra anno a LeEco (vagy korábban LeTV) nevű kínai brand, ami aztán teljesen eltűnt a színtérről anyagi gondok miatt. Később arról az örömteli hírről számolhattunk be, hogy a cég a visszatérését tervezi, de tavaly mindössze egy vezeték nélküli fülhallgatóra futotta tőlük. Most végre megérkezett az első LeTV mobil a “feltámadás” óta, de sajnos egyáltalán nem a régi idők fémházas, megfizethető zászlóshajóit idézi, sokkal inkább egy belépőszintű ajánlat lett.

A visszatérést jegyző okostelefon a LeTV Y1 Pro névre hallgat, és helyi pénzből átszámítva mindössze 75 dollárba (kb. 27.800 Ft) kerül. Az okostelefon nem gyengén hasonlít az iPhone 13 modellekre, de ez a hasonlóság csupán a külsőn érhető tetten, a belbecs jóval szerényebb. A készülék meghajtásáért egy alsókategóriás Unisoc T310 lapkakészlet felel, amely csodákra ugyan nem lesz képes, de az alapvető funkciókat valószínűleg biztosítani tudja majd. A chip egyetlen Cortex-A75 maggal rendelkezik, amely 2 GHz-en pörög, a társai pedig három Cortex-A55 mag, amelyek 1,8 GHz-en duruzsolnak. A lapkakészlet LTE modemmel lett felszerelve, az 5G nem támogatott.

A belépőszintű hardvert 4 GB operatív memória és konfigurációtól függően akár 256 GB háttértár egészíti ki, egyébként a mobil külön micro SD foglalatot is kapott az esetleges bővítéshez. A hardver egy 6,54 hüvelykes LCD megjelenítő takarásában zakatol, amelynek felbontása 1560 x 720 pixel. Ujjlenyomat-olvasó sajnos nincs, a felhasználóknak be kell érnie egy arcfelismerő megoldással, amelyet az Y1 Pro által futtatott Android 11 rendszer tesz lehetővé. Nem egy Face ID, de azért jó, hogy van.

A LeTV Y1 Pro hátoldalán kettős kamerakészlet található, az egyik modul egy 8 megapixeles megoldás, a másik pedig egy “mesterséges intelligencia modul” – a gyártó hangzatos jelzője valószínűleg egy mélységérzékelőt takar. Az okostelefon energiaellátását egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amelynek kapcsán semmilyen gyorstöltést nem emlegetnek, de legalább az elektronok bevitele USB-C csatlakozón keresztül történik. Ami még érdekes lehet, hogy a telefon 164,3 x 77,7 x 9,5 mm-es méretekkel és 208 grammos tömeggel bír.

A LeTV Y1 Pro fehér, fekete és kék árnyalatokban kerül majd forgalomba. A korábban már említett, helyi pénzből számítva 75 dolláros vételárat a 4/32 GB-os modellért kell leszurkolni. Ha igazán jampi vagy, akkor a 4/256 GB-os verziót választod, ami nagyjából 135 dollárnak megfelelő jüannal rövidít majd meg. Persze a készüléket csak akkor tudod megvenni, ha éppen Kínában vagy, ahol már előrendelhető az Y1 Pro. Azt egyelőre nem tudni, hogy tervezik-e globálisan is piacra dobni a mobilt, vagy sem.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid