Viszlát notch és lyuk, készül a Samsung kijelző alá szerelt kamerája!

0

Számos megoldás létezik a kijelző körüli keret csökkentésére, és bár az utóbbi időben a legelterjedtebb a notch volt, azért szépen lassan kezdenek megszabadulni ettől a gyártók. Arról már többször írtunk, hogy a Samsungnak van egy remek ötlete, amin már dolgoznak egy ideje, és most úgy néz ki, hogy már nem is kell annyira sokat várni a megvalósulásra.

A végső cél természetesen az, hogy a teljes előlapot a kijelző töltse ki, semmi ne lógjon be. A technológia gyors ütemben fejlődik, szinte már mindent sikerült beszerelni a képernyőbe, egyedül a kamera van hátra. Persze ezt is el tudják már rejteni különféle slider és pop-up mechanizmusokkal, de készül jobb megoldás.

Jelenleg a Samsung a lyukas kijelzőnél jár, viszont friss dél-koreai értesülések szerint már javában dolgoznak ennek a fejlettebb verzióján, amelynél egyáltalán nem látható a panel mögött lévő előlapi kamera. Pontos technikai részleteket egyelőre nem kaptunk, de úgy néz ki, hogy szükség esetén átlátszóvá tud majd válni a kamera előtt lévő kijelzőrész, máskor pedig ugyanúgy funkcionál majd, mint a megjelenítő többi része, vagyis eltűnik a fekete lyuk.

A fejlesztés állítólag jól halad, és a Samsung kutatás-fejlesztési részlegének vezetője, Yang Byung-duk szerint már nem kell sokat várni, hogy elkészüljenek. Persze a Galaxy Note 10 modellek még valószínűleg nem kapják meg, de van rá esély, hogy jövőre már búcsút mondhatunk a lyukas képernyőknek, és megérkezik az első kompromisszumok nélküli teljes kijelzős mobil.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid