Vivo Apex 2019 – Bemutatták a jövő 5G-s csúcsmobilját!

0

Úgy látszik, az idei év nem csupán a hajlítható okostelefonoké lesz, hanem egyben azoké a mobiloké is, amelyek elhagynak mindenféle csatlakozót és gombot. A minap érkezett Meizu Zero készüléket most a Vivo Apex 2019 koncepciótelefon követi a sorban, billentyűk és USB port nélkül, igazi csúcskategóriás hardverrel a burkolat alatt.

A telefon belsejében az idei év mérvadó csúcslapkája, a Qualcomm által gyártott Snapdragon 855 dolgozik, amit 12 GB RAM, és opcionálisan 256 vagy 512 GB belső tárhely egészít ki. A mobil 5G modemmel áll a világot jelentő deszkákra, ami az első ilyen jellegű Vivo modellé teszi, bár ilyen jelentős mennyiségű operatív memória sem volt még soha a gyártó telefonjaiban.

Szóval se gombok, se portok, akárcsak a Meizu Zero esetében, bár ha kicsit közelebbről megvizsgáljuk a telefont, rájövünk, hogy ez csupán részben igaz. A Vivo Apex 2019 hátlapján azért akad egy csatlakozó, a MagPort, ami nem csupán töltésre, de adatátvitelre is alkalmas, és ez a mágneses konstrukció kétségkívül sokkal strapabíróbb, mint egy hagyományos USB-s megoldás. A telefonnal az volt a gyártó célja, hogy semmilyen nyílás ne legyen rajta, egyetlen összefüggő felület legyen az egész, és ezt elég jól meg is oldották.

A telefon megjelenítője valódi szemvidító, ám az AMOLED panel nem csupán ezért különleges. A képernyő egyben hangszóró is, hála a piezoelektromos átalakítónak, ráadásul nagyon vékony, szinte alig létező keret veszi körbe, és sehol nem látni előlapi kamerát. További érdekesség, hogy a megjelenítő szinte teljes egészében ujjlenyomat-olvasó is egyben, bárhol meg lehet érinteni a feloldáshoz, így jelenleg ez a legfejlettebb ilyen jellegű megoldás.

A Vivo Apex 2019, akárcsak a Meizu telefonja, a kapacitív érintés és a nyomásérzékenység kombinációját használja az oldalsó fizikai gombok helyettesítésére, így a hangerő és bekapcsoló gombok funkcionalitása megmarad.

A hátlapon található kamerák 12, illetve 13 megapixelesek, munkájukat egy LED villanó segíti. Az előlapi képrögzítő egységről eddig egy szót sem szólt a gyártó, ez ugyanis teljesen lemaradt a mobilról, nincs semmilyen kicsúsztatható vagy periszkópos megoldás. Mivel ez csak egy koncepciótelefon, amolyan technológiai erődemonstráció, így nagy jelentősége nincs is a dolognak.

Sajnos azt még nem tudni, hogy a készülék támogatja-e a vezeték nélküli töltést, vagy be kell érni a mágneses MagPort kínálta lehetőségekkel. Szintén nem volna hátrányos megtudni, vajon vízálló-e a burkolata, mint a Meizu Zero esetében, de egyelőre ezt sem árulta el a gyártó.

Mivel ez egy koncepciómobil, egyelőre nem érdemes számítani rá a boltok polcain, mint ahogyan nem várhatjuk a gyártótól a hiányzó jellemzők részletezését sem. Ugyanakkor tavaly az előző Apex készülék végül a NEX mobilok képében mégis eljutott a felhasználók kezébe, így még esélyesen fogunk hallani erről a nem mindennapi szerkezetről.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid