Windowsra való letöltési lehetőség bukkant fel a Play Áruházban

0

Úgy néz ki, hogy hamarosan nem csak Android rendszerű készülékekre tölthetünk le játékokat a Play Áruházból, hanem akár Windowsra is, sőt, már fel is bukkant az első ilyen lehetőség a Google alkalmazásboltjában.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy nem csak a Microsoft és az Amazon partnersége igyekszik elhozni az Android appok és játékok egyszerű futtatási lehetőségét Windows rendszerekre, hanem a Google is dolgozik egy hasonló megoldáson, ráadásul ez nem korlátozódik a Windows 11-re.

A keresőóriás még decemberben jelentette be, hogy a Play Áruház játékai Windows 10 és 11 rendszerekre is elérhetők lesznek, most pedig meg is indult az éles tesztelés. A Lineage2M nevű játék oldalán megjelent egy új “Download on Windows” vagyis “Letöltés Windowsra” gomb, ami akkor látszik, ha asztali gépen nyitjuk meg.

A gombra kattintva egy futtatható .exe fájl töltődik le, ami a Purple emulátor segítségével indítja el az Android játékot.

Ez persze még csak egy korai tesztverzió lehet, nem is minden régióban működik, mindenesetre mindenképpen érdekes a Google próbálkozása. A terv állítólag az, hogy rengeteg androidos címet gond nélkül futtatni lehessen Windows rendszereken. Ez elég jól hangzik, reméljük, hogy még idén megvalósul.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid