A Xiaomi 12 kaphatja meg elsőként a Snapdragon 898-at

0

Nem annyira meglepő, de úgy néz ki, hogy ismét a Xiaomi lesz az első gyártó, amelyik felhasználja a Qualcomm aktuális csúcshardverét.

Az ismert szivárogtató, Digital Chat Station szerint a Xiaomi 12 lesz az első telefon, amelyben Snapdragon 898 dolgozik, már ha ez lesz egyáltalán a lapka végleges neve. Egyébként a Motorola is versenyben van, még az év vége előtt bemutathatnak egy készüléket ugyanezzel a hardverrel, de állítólag a Xiaomi egy kicsit gyorsabb lesz.

A Xiaomi és a Qualcomm régóta jó kapcsolatot ápol, a korábbi években rendre a kínai gyártó telefonjaiban debütáltak új Snapdragon lapkák, és nem csak a csúcskategóriában.

A Snapdragon 898-ról egyébként nemrég kikerült egy Geekbench eredmény, amely alapján olyan 15%-kal lehet majd gyorsabb a 888-nál. Persze valószínűleg ez csak egy prototípus volt, még folyik a hardver fejlesztése.

A Xiaomi 12-ről egyelőre kevés konkrétumot tudni a processzoron kívül, de beszélnek még 120 Hz-es LTPO AMOLED kijelzőről és 120W-os gyorstöltésről. Az sem kizárt, hogy ebben debütál a Samsung 200 MP-es kameraszenzora, az ISOCELL HP1, bár az is lehet, hogy ez már az Ultra modell kiváltsága lesz.

Ez is érdekelhet:

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid