A kijelző bajok után most maguktól indítanak hívásokat a Google Pixel 6 mobilok

0

Nemrég arról számolhattunk be, hogy a Google Pixel 6 és Pro tulajdonosok egy része különféle kijelzővel kapcsolatos gondoktól szenved. Eszünk ágában sincs senkinek elvenni a kedvét a készülékektől, sokkal inkább figyelmeztetni szeretnénk, hogy most azért panaszkodnak páran, mert a telefonjuk teljesen magától és véletlenszerű módon hívásokat indít, ezúttal valamilyen szoftveres hiba miatt.

Szóval a Google Pixel 6 sorozat tagjai tagadhatatlanul ott vannak a szeren, tényleg bennük van a keresőóriás szíve és lelke, de ha valamit óriási mennyiségben gyártanak, előfordulnak hibás példányok, vagy akár a szoftverben is lehetnek kikalapálni való lyukak. Persze ha valaki szerint ilyen árazás mellett a legkisebb hiba is elfogadhatatlan, megértjük, mégiscsak 600 és 900 dolláros masinákról van szó, de az is lehet, hogy csupán néhány elszigetelt eset borzolja a kedélyeket.

A Redditen egy egész kommentfolyam szól arról, hogy a Google Pixel 6 és a Pixel 6 Pro tulajdonosok egy része arról számol be, hogy egy bug miatt a telefonjuk véletlenszerűen tárcsázza a névjegyeket. Úgy tűnik, hogy a Google Asszisztens lehet a jelenség oka, amely valószínűleg rögzíti a telefonhívást indító utasításokat. Néhány Reddit-felhasználó azonban hozzátette, hogy a bosszantó hiba alvás közben vagy teljesen csendes környezetben is jelentkezett, így nem lehet arra fogni, hogy a virtuális asszisztens valamit félrehallott, és ezért indított volna hívást.

A Google Pixel Community fórumán is jelezték a hibát, az ottani felhasználók esetében a hívások úgy indultak, hogy a telefon a zsebükben volt. Egy páran itt azt állították, hogy nem véletlenszerűen történtek a hívások, hanem mindig ugyanazt az illetőt tárcsázta a készülék, ami arra kényszerítette őket, hogy az adott névjegyet töröljék. Mások úgy oldották meg a problémát, hogy letiltották a Google Asszisztenst a zárolási képernyőn. Az Android Authority csapata egyébként megkereste a Google-t az üggyel kapcsolatban, de még egyelőre nem érkezett válasz a cég munkatársaitól.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid