(Xiaomi) 1More EVO teszt – Prémium fülhallgató remek zajszűréssel és hangminőséggel

0

Egy vadonatúj, prémium fülhallgató érkezett hozzánk tesztelésre, ami kiváló hangzást, fejlett aktív zajszűrést, vezeték nélküli töltést és kellően hosszú üzemidőt ígért. A 1More EVO a Xiaomi alá tartozó márka csúcsmodellje, és nem éppen egy olcsó kütyü, de olyan termékekkel próbál versenyre kelni, mint a jóval drágább Sony WF-1000XM4 vagy Sennheiser MOMENTUM True Wireless 3.

A 1More EVO az egyik hivatalos európai forgalmazó, a Goboo oldalán jelent meg elsőként, és még tart a bevezető akciója. Korlátozott ideig 30 euró kedvezményt kapunk rá (ezt a rendelés során vonják majd le), így a végső ára 139 euró lesz, ami átszámolva nagyjából 53.000 Ft. Ez nem kis összeg, de a hasonló tudású versenytársak 80-100 ezer Ft környékén vannak, a 1More EVO-hoz ráadásul most jár egy ajándék vezeték nélküli töltő is (30 euró értékben).

További részletek és rendelés az alábbi linkeken:

Gyors és ingyenes szállítás Spanyolországból futárral, semmi extra fizetni valód nem lesz. A terméklapon az eredeti ár van kiírva, ez ne tévesszen meg, a rendelés során levonásra kerül a 30 euró.

Néhány fontosabb jellemző elöljáróban:

 • 10 mm-es hibrid dinamikus meghajtók
 • Hi-Res Audio Wireless támogatás
 • LDAC támogatás
 • 6 mikrofon és valódi aktív zajszűrés
 • Adaptív zajszűrési opció
 • Bluetooth 5.2 támogatás, akár több készülékhez is csatlakoztatható egyszerre
 • Akár 28 óra üzemidő az akkumulátoros tokkal
 • A fülesek önmagukban akár 8 órás üzemidőre képesek (zajszűréssel 5,5 óra)
 • Vezeték nélküli és USB-C töltés

Csomagolás, tartozékok

A fülhallgató egy szép, modern dobozban érkezett, amiben minden szükséges tartozékot megtalálunk.

A füleseken és a hozzájuk tartozó bölcsőn kívül van még itt egy USB-C kábel a töltéshez, összesen 5 pár gumiharang különböző méretekben, illetve némi papíráru, köztük a használati útmutatóval. Ráadásul akik most rendelnek a Goboo bevezető akciójában, azok egy vezeték nélküli töltőt is kapnak ajándékba.

Külső, kialakítás

A (Xiaomi) 1More EVO egy kifejezetten könnyű és kompakt készülék, simán elfér zsebben a tárolójával együtt. A bölcső mérete 6,7 x 2,9 x 3,9 cm, és a fülhallgatókkal együtt 58 grammot nyom.

A tok műanyagból van, de abszolút minőségi, matt felületet kapott, így kellemes az érintése, és az ujjlenyomatokat sem gyűjti. Van rajta felül egy 1MORE logó, elöl egy apró jelző LED, hátul pedig egy USB-C csatlakozó. Az alját gumi borítja, és ezen keresztül tölthető vezeték nélkül is a tok.

Maguk a fülesek szintén nagyon aprók, mindössze 5,7 grammot nyom darabja. Ezek is minőségi műanyagból készültek, kivéve a külső fényes részt, ami 3D-s kerámia felületet kapott (vékony fém kerettel). Ez egyébként érintésérzékeny, itt tudjuk vezérelni a fülest.

10 mm-es hibrid dinamikus meghajtókat kaptak a fülhallgatók, van továbbá rajtuk 3-3 darab mikrofon, egy-egy közelségérzékelő, illetve apró LED-es visszajelzők is. A töltést pedig két kis fém csatlakozón keresztül kapják az akkumulátoros tokból.

A fülesek mágnesesen bepattannak a bölcsőben kialakított helyükre, nem lehet rosszul visszatenni őket.

A készülék IPX4 minősítéssel bír, vagyis cseppálló. Kisebb vízzel vagy izzadsággal még megbirkózik, de komolyabb igénybevételre már nem ajánlott.

Beüzemelés

A Xiaomi fülhallgatója támogatja a friss Bluetooth 5.2 kapcsolatokat is, de természetesen visszafelé kompatibilis, tehát gyakorlatilag bármilyen eszközhöz csatlakoztatható.

A fülesek a tok felnyitásával kapcsolnak be, és egyből össze is hangolódik a két oldal, lezáráskor pedig kikapcsolnak (amennyiben bent vannak a helyükön).

Első használatkor alapértelmezetten csatlakozási módban vannak a fülhallgatók kinyitás után, de ugyanez elérhető a két füles közötti gomb hosszú (5 másodperces) megnyomásával. Ilyenkor a kívánt készüléken csak meg kell keresünk a “1MORE EVO” nevű eszközt a Bluetooth beállításoknál, és rá is lehet csatlakozni. Ha további készülékeket is párosítani szeretnénk, akkor háromszor meg kell nyomni gyorsan egymás után a párosító gombot a bölcsőn belül.

Ha egyszer már párosítottad például a mobiloddal a fülest, akkor később elég csak bekapcsolni a Bluetooth-t, kinyitni a bölcsőt, és máris újra csatlakoznak.

A Bluetooth 5.2 támogatja az egyszerre több eszközhöz való csatlakoztatást, ami rendkívül hasznos.

Az EVO alapszintű használatához nem szükséges semmilyen külső app letöltése, de extra funkciókat, beállításokat érhetünk el a 1MORE Music alkalmazáson keresztül (ezekről lesz még szó a következő pontban), és a füles szoftverének frissítésére is itt van mód. A telepítése tehát erősen ajánlott.

Természetesen letölthető Androidra és iOS-re is

Használat, funkciók, hangzás

Maguk a fülesek nagyon kényelmesek, hosszabb távon sem volt zavaró a viselésük, és az 5-féle gumiharang pár (XS, S, M, L és XL méretek) segítéségével szinte bárki megfelelően tudja használni őket. Nekem egyáltalán nem akartak kiesni, még erősebb fejrázás vagy ugrálás esetén is stabilan a helyükön maradtak. Ennek ellenére azért fontos megjegyezni, hogy a 1MORE EVO-t nem sportolásra tervezték, arra vannak speciálisabb modellek, ez inkább általános használatra való.

A remek hangzást egy 10 mm-es dinamikus meghajtó és egy kiegyensúlyozott armatúra biztosítja mindkét fülesben, előbbi felel a mély és a közép tartományokért, utóbbi pedig a magasabb hangokért. Ez a hibrid megoldás általában csak a komolyabb modellekre jellemző.

A füles valóban nagyon szépen szól, alapértelmezetten kiegyensúlyozott a hangzás, vannak megfelelő mélyek, de nem estek vele túlzásba, és a közép, illetve a magas frekvenciák is szépen elkülönülnek. A hangminőség tehát kiváló, még magasabb hangerőn is, egyértelműen a prémium kategóriában versenyez a termék.

A 1MORE EVO gyári hangolását egyébként a 4-szeres Gammy-díjas hangmérnök, Luca Bignardi és csapata végezte. Persze mindenkinek más az ízlése, ezért a gyári appban saját hangprofilt hozhatunk létre a SoundID technológiával. A program több zenerészletet lejátszik A és B verzióban, nekünk csak ki kell választani, hogy melyik tetszik jobban, és a végén elmenteni a profilt. Ha tehát több mélyet vagy magasat szeretnél, akkor az is simán megoldható.

A legtöbb telefonon alapértelmezetten az AAC és az SBC kódolás érhető el, már ezekekkel is remek a hangminőség, de a füles támogatja az LDAC-ot is, ami valódi nagyfelbontású lejátszást tesz lehetővé Bluetooth-on keresztül (akár 3-szor annyi részlet, 990 kbps bitráta). Ez utóbbit úgy lehet bekapcsolni, hogy először az appban engedélyezni kell a magasabb minőséget a “Bluetooth connection setup” menüben, ezután már fel fogja kínálni a telefonod vagy tableted a Bluetooth beállításoknál (persze csak ha támogatja az LDAC-ot).

A hangminőség mellett a gyártó nagy hangsúlyt fektetett a zajszűrésre, aminél gyakorlatilag mindent megkapunk, amire egy ilyen füles képes lehet jelenleg. Alapvetően három mód van, ezek között egy hosszabb érintéssel tudunk váltani:

 • ANC mód: valódi aktív zajszűrés
 • Transparency mód: átenged bizonyos külső hangokat (forgalom, emberi beszéd)
 • Zajszűrés kikapcsolva

Az ezek közötti váltásnál más-más hangjelzést ad a füles, így mindig tudni fogjuk, hogy épp melyik módra váltottunk (de elsőre nem lesznek annyira egyértelműek, meg kell tanulni őket). Ez a három opció ráadásul még messze nem minden, az appon keresztül további lehetőségeket kapunk.

Az ANC-ből van négyféle választható verzió:

 • Strong: erősebb zajszűrés
 • Mild: gyengébb zajszűrés
 • WNR: spéci mód a szélzaj ellen
 • Adaptive ANC: automatikusan állítja a zajszűrést a környezetnek megfelelően

A Transparency módon belül pedig két lehetőség van:

 • Pass-through: átengedi a külső zajokat, jól jöhet például forgalomban
 • Voice Enhancement: felerősíti a beszédhangot, így hallani fogjuk, ha zenehallgatás közben beszélnek hozzánk, vagy megszólal egy hangosbemondó

Az összesen hat darab mikrofonnak köszönhetően jól működik a zajszűrés, próbáltam többféle környezetben, és bizonyos zajok esetében valóban hatékony. Ezek általában a folyamatos alapzajok, mint például buszozás közben a motor zúgása, vagy egy porszívó, fúró hangja, az ilyesmin sokat segít a zajszűrés (ehhez fontos a megfelelő gumiharang kiválasztása). De ha például szól a háttérben egy TV, akkor azt már csak kis mértékben tudja csökkenteni.

A Transparency mód is hasznos, sok esetben kifejezetten zavaró vagy veszélyes lehet, ha izoláljuk magunkat a külső hangoktól, ilyenkor érdemes ezt bekapcsolni. Az adaptív ANC-nek viszont már kevesebb értelmét láttam, jól hangzik, de én általában jobban szeretem magamnak beállítani, hogy milyen legyen a zajszűrés.

A sok mikrofon hívások lebonyolításánál is jól jön, a másik fél remekül fog minket hallani még akkor is, ha zajosabb környezetben vagyunk, és természetesen nálunk is tiszta lesz a hang.

Van még pár dolog, amikről nem esett szó, essünk ezeken is túl. A vezérlés ugyebár a két kerámia érintőfelülettel történik. Alapesetben hosszú érintéssel tudunk a módok között váltani, dupla érintéssel lehet megállítani és elindítani a zenét, triplával pedig a hangasszisztenst.

Szerencsére ez testreszabható az appban, azt is beállíthatjuk, hogy lehessen a fülesről vezérelni a hangerőt vagy számot váltani.

Szintén hasznos extra a közelségérzékelő, így automatikusan leáll a zene, ha kivesszük a fülünkből a kütyüt (elég csak az egyik felét is), ha pedig visszatesszük, akkor elindul.

Az utolsó érdekes lehetőség szintén az appból hozható elő, ez a különféle nyugtató, altató hangok lejátszása, ami sok esetben jól jöhet, ha valakinek ilyesmire van igénye. Sok féle hangból lehet választani, van vízcsobogás, tengerpart, eső, vihar, erdő és hasonlók.

Nem volt még szó a hatótávról, ami nagyjából a szokásos. Nyílt téren akár 10 méter is lehet a telefonunk és a füles között, a kapcsolat stabil marad, beltéren pedig természetesen ez kevesebb, de itt sem tapasztaltam problémákat, simán átmegy a jel 1-2 szoba távolságba, vagy akár az emeletre is. Egy kisebb lakásban nyugodtan lehet szaladgálni a fülessel, nagy valószínűséggel nem fog megszakadni a kapcsolat.

Üzemidő, töltés

Az apró fülesek önmagukban akár 7-8 órát is elmennek folyamatos lejátszással, zajszűrés nélkül, zajszűréssel pedig olyan 5 órára lehet számítani közepes hangerőn, ami nagyjából megfelel a gyárilag megadott üzemidőnek. Ezek a számok teljesen korrektek, szükség esetén pedig ott lesz az akkumulátoros tok, amivel többször újra lehet tölteni őket, így összesen akár 20-28 órás üzemidő is elérhető, attól függően, hogy használjuk-e a zajszűrést.

A fülesek teljes töltése a tokkal 1 órát vesz igénybe, a tok pedig 2 óra alatt tölthető 100%-ra USB-C porton keresztül. Jó hír, hogy támogatott a Qi vezeték nélküli töltés, ami kicsit lassabb, de sokkal kényelmesebb. Szintén hasznos extra a gyorstöltés funkció, ez annyit jelent, hogy mindössze 15 perc alatt 4 óra lejátszási időre elegendő energiát tudnak a fülesek felvenni teljesen lemerült állapotból, így nem kell sokat várni, hogy újra mehessen a zene.

Összegzés, ár

A 1More EVO egy nagy tudású, prémium fülhallgató, és bár nem olcsó, azért ár/érték arányban jónak mondható a konkurenciához képest. A kivitel minőségi, a hangzás tiszta és kellemes, legyen szó akár zenehallgatásról, akár telefonhívások lebonyolításáról. A mikrofonok elképesztően jók, zajszűrés terén pedig rengeteg opciót kapunk. Az üzemidő szintén remek, és nem csak USB-C porton keresztül, hanem vezeték nélkül is tölthetjük a készüléket.

A hátrányok között említhető, hogy csak IPX4 védettséget kapott a füles, így komolyabb sportolásra már nem ajánlott, illetve itt is lehetne említeni az árat, de nem igazán van hasonló tudású és minőségű modell olcsóbban, sőt, általában jóval többe kerülnek.

A 1More EVO az egyik hivatalos európai forgalmazó, a Goboo oldalán jelent meg elsőként, és még tart a bevezető akciója. Korlátozott ideig 30 euró kedvezményt kapunk rá (ezt a rendelés során vonják majd le), így a végső ára 139 euró lesz, ami átszámolva nagyjából 53.000 Ft, és most jár egy ajándék vezeték nélküli töltő is hozzá (30 euró értékben).

Fekete és fehér színben is kérhető a füles!

További részletek és rendelés az alábbi linkeken:

Gyors és ingyenes szállítás Spanyolországból futárral, semmi extra fizetni valód nem lesz. A terméklapon az eredeti ár van kiírva, ez ne tévesszen meg, a rendelés során levonásra kerül a 30 euró.

A teszthez a terméket a Goboo webáruház biztosította, köszönjük nekik!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid