Xiaomi Dreame V10 teszt – Erős akkus porszívó, amivel egyszerűbb a takarítás!

0

A JV53 Plus után újabb Xiaomi vezeték nélküli porszívó jutott el hozzák, a Dreame V10, ami egy igazi prémium masina erős motorral, hosszú üzemidővel és sokoldalú funkcionalitással. Nézzük, hogyan működik a mindennapi használat során!

Frissítés: most a korábbi árnál jóval olcsóbban rendelhető meg a termék!

 • Limitált akció: a Dreame V10 most csak 179,99 euróba kerül a TdQ5QqfS kuponnal EU raktárról, így 66.500 Ft-ból kijön szállítással együtt! Részletek és rendelés a Geekmaxi oldalán. 

Doboz, tartozékok

A porszívó egy szép, fehér, letisztult dobozban érkezik, már ezen is látszik, hogy egy prémium készülékkel van dolgunk, és kinyitás után sem kell csalódnunk. A rengeteg tartozékot gondosan elkülönítve, egyenként becsomagolva találjuk, mindennek megvan a saját helye a karton belső részben, így nem igazán tudnak sérülni szállítás közben.

A következők vannak a csomagban:

 • Dreame V10 porszívó
 • egyenes hosszabbító cső
 • flexibilis hosszabbító cső (rövid)
 • elektromos szőnyeg- és padlótisztító fej
 • kisebb elektromos fej ágyakhoz, kanapékhoz (atkák ellen is jó)
 • egyszerű hosszúkás kefés fej (résporszívó)
 • egyszerű széles kefés fej
 • falra szerelhető tároló, amin minden elfér
 • EU szabványos töltő
 • használati útmutató

Fontos még megemlíteni, hogy a nálunk járt készülék már hivatalos nemzetközi verzió, nem a kínai piacra szánt modell.

Külső, használat

A masina szinte teljes egészében hófehér, szerintem kifejezetten jól néz ki, persze nyilván nem ez az elsődleges szempont egy porszívónál. A külső borítás természetesen műanyag, de a minőségibb fajtából, kézbe véve egyből érződik, hogy egy prémium termékről van szó.

Maga a fő része a porszívónak alig nyom többet 1,5 kg-nál, vagyis könnyű vele dolgozni, és szállítani is elég egyszerű. Itt találunk minden fontosabb alkatrészt, kezdve a 450W-os motorral, amely révén 22.000 Pa szívóerőre képes a Dreame V10. Ezt egy speciális kialakítás révén, a levegő gyorsításával érik el, és emiatt igen hatékonyan tud dolgozni a gép, de erről majd később. Összehasonlításképpen az előd Dreame V9 és a korábban nálunk járt Jimmy JV53 Plus is 20.000 Pa-t tud, az olcsóbb kategóriát képviselő Deerma VC20 pedig 5500 Pa-t (ez mind a Xiaomi terméke).

Alul találjuk az akkumulátort, ami fix kialakítású, vagyis házilag nem cserélhető, cserébe viszont jó üzemidőt kapunk. A telepen van még 3-3 LED a két oldalon, ezek a töltöttséget mutatják használat közben, illetve akkor is, amikor töltjük a készüléket.

Az akku fölött találjuk a markolatot a ravasszal, ami teljesen kényelmes, kézbeillő. A ki- és bekapcsolás nagyon egyszerű: amíg húzzuk a ravaszt, addig megy a porszívó, amint elengedjük, leáll. Szerencsére könnyű benyomni, így nem válik fárasztóvá hosszabb idő után sem. Ez a megoldás bizonyos szempontból praktikus, de valaki jobban szereti, ha bekapcsolás után úgy is marad a készülék, amíg nem le nem állítjuk. Ez igazából ízlés, illetve megszokás kérdése.

Hátra került a töltő csatlakozója, fent pedig találunk még egy három állású kapcsolót, amivel a szívás erősségét tudjuk állítani: 1-es fokozat, 2-es fokozat és MAX.

Az átlátszó rész maga a portartály, ide gyűlik minden összeszedett kosz. Porzsákra egyáltalán nincs szükség, ha megtelik, csak nyomjuk meg a “kuka” gombot elöl (lehetőleg egy szemetes fölött), és lenyílik az alsó rész.

Az ürítés tehát gyors és egyszerű, az pedig külön egy élmény, ahogy munka közben látjuk a fáradozásunk eredményét, vagyis hogy folyamatosan gyűlik a por a tartályban.

Egy 5 részből álló szűrő rendszer gondoskodik arról, hogy a felszívott kosz ne kerüljön vissza a levegőbe, ennek az egyik legfontosabb része a HEPA szűrő, ami a mikroszkopikus szennyeződéseket is megállítja. Ez egyébként mosható és cserélhető, fentről tudjuk eltávolítani egy egyszerű csavarással.

A kifújás hátul történik két oldalra, így nem fújja a gép az arcodba az egyébként tiszta levegőt, feltéve hogy jól tartod. A motor is itt található egyébként ebben a felső, megnyúlt részben, amit nem mellesleg 6 réteg hangszigeteléssel láttak el, így a masina relatíve kis zajjal dolgozik (egy porszívóhoz képest).

Nem esett még szó a beszívó nyílásról, ami természetesen elöl van, és gyors csatlakozóval látták el, mehet bele valamelyik hosszabbító cső, vagy akár közvetlenül a fejek is.

Most pedig jöjjön a lényeg, nézzük, mi mindenre jó a Dreame V10! Azt már kitárgyaltuk, hogy egy viszonylag könnyű, hordozható masináról van szó (főleg egy hagyományos porszívóhoz képest), és ha közvetlenül a fejeket csatlakoztatjuk hosszabbító nélkül, akkor egész kompakt is marad a méret.

Így tudunk vele például autót takarítani, ami azért valljuk be, egy normál vezetékes porszívóval elég macerás. Ezt egyszerűen csak kézben kiviszed, és már mehet is a munka, semmi előkészületet nem igényel.

De ha bent polcot takarítasz, vagy egyéb könnyen elérhető helyeket, akkor szintén megoldható a hosszabbító nélkül. Padlóhoz vagy plafonhoz pedig használhatjuk a hosszabb egyenes csövet, a nehezen elérhető, zegzugos helyekhez pedig kapunk egy rövidebb flexibilis csövet is, ami ritkán kell, de akkor nagyon jól jön.

A fejek közül az egyik legjobb természetesen az elektromos padlótisztító, amelyben van egy forgó kefe. Ez különösen jól jöhet például szőnyeghez, hatékonyan kiszedi a különféle szennyeződéseket, hajszálakat, és a padlóról is felszedi az odaragadt koszokat.

A másik, kisebb elektromos kefe szintén nagyon hasznos lehet, ebben is van egy forgó rész, és kifejezetten matracokhoz, párnákhoz, kanapékhoz ajánlják, ugyanis hatékonyan eltávolítja a különféle szennyeződésekkel, porral együtt az atkákat is.

A két egyszerűbb, egyenes fej pedig jól jöhet polcok, radiátorok, függönyök, számítógépes billentyűzet, illetve mindenféle kisebb rések takarítására.

Ezeken van egyébként egy állítható kefe, ami hátra is húzható, ha nincs rá szükségünk, ilyenkor a műanyag vég kerül előre.

A motor nem csak papíron erős, valóban szépen dolgozik a masina, nem igazán marad utána kosz. Már a legkisebb fokozat is használható padlóhoz, függönyhöz vagy különféle poros felületek takarításához, a kettes fokozat pedig már a kicsit makacsabb szennyeződésekkel is megbirkózik. A harmadik, “turbó” módra már csak ritkán lesz szükség, de néha azért jól jöhet ez is.

Üzemidő, összegzés, ár

A Dreame V10 a nagy teljesítmény ellenére üzemidőben is jól teljesít, egyes fokozatban 60 percet képes folyamatosan takarítani a gyári adatok szerint, és ez nagyjából reális is (normál fejjel, elektromossal kicsit kevesebb). A második, erősebb fokozattal 28 percet bír, míg maximális teljesítmény mellett 10 percet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár egy nagy, 200-250 négyzetméteres házat is alaposan ki lehet takarítani egyetlen töltéssel, egy kisebb lakáson pedig többször is simán körbe tudunk menni.

A töltési idő olyan 3 óra, és mint már említettem, az akku nem cserélhető kialakítású (hiba esetén természetesen le lehet venni, két csavar fogja).

A Dreame V10 összességében egy kiváló készülék lett. Nagyon tetszett a modern, és maximálisan minőségi kivitel, a komoly szívóteljesítmény, a kategóriában kiemelkedő üzemidő, a sokoldalúság és az egyszerű használat. Egy modern háztartásban helye van egy ilyen masinának, egy normál porszívónál sokkal praktikusabb. Nem kell porzsákkal és kábelekkel vesződni, ha szükség van rá, akkor egyszerűen csak előveszed, meghúzod a ravaszt, és már dolgozik is.

A hátrányok között meg lehet említeni, hogy nem cserélhető az akku, de a jó üzemidő azért valamelyest kárpótol ezért. A ravasz megoldása pedig talán nem mindenkinek jön majd be, hogy nyomva kell tartani, de ez igazából megszokás kérdése szerintem.

A Xiaomi Dreame V10 nem egy olcsó masina, de abszolút megéri az árát, mert valóban sokat könnyít a házimunkán. Hozzánk a Geekmaxi webáruház jóvoltából érkezett a készülék, náluk most EU raktárról 199,99 eurós áron rendelhető. Így pár munkanap alatt megkapod!

 • Limitált akció: a Dreame V10 most csak 179,99 euróba kerül a TdQ5QqfS kuponnal EU raktárról, így 66.500 Ft-ból kijön szállítással együtt! Részletek és rendelés a Geekmaxi oldalán. 

 

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid