A Xiaomi felfedte hosszútávú terveit a MIUI felülettel kapcsolatban

0

Igazából ha jobban belegondolok, nem csak a Xiaomi termékei, telefonjai lettek az életünk részei, hanem a gyártó által létrehozott interfész, a MIUI is, amit nagyon sokan szeretnek. A kínai vállalat programozói folyamatosan dolgoznak ezen a felhasználói felületen, és a minap tartott fejlesztői konferencián Qiao Zhongliang, a Xiaomi Internet vezérigazgató-helyettese azt is elmondta, mik a terveik a MIUI-val az elkövetkezendő néhány évben.

A kínai cég nagyjából 2-3 évvel előre gondolkodik, már ami a MIUI interfészt illeti. Az ázsiai fejlesztők legfontosabb célja az, hogy mesterséges intelligenciát integráljanak a felhasználói felületbe, ami így képes lesz összekötni az okostelefonokat és az IoT platformokat. A lényeg az lenne, hogy olyan “okos” életérzést tudjanak létrehozni, amelynek középpontjában az ember áll, és amiben kiemelt fontosságot kap a magánélet biztonsága. A Xiaomi fejesei abban reménykednek, hogy hamarosan vezető szerepet töltenek be az intelligens rendszerek iparágában, és a felhasználók is úgy gondolnak majd rájuk, hogy az ő rendszereik a legmenőbbek az összes közül.

Qiao Zhongliang arról is beszélt, hogy egyéb ökoszisztémák és platformok felé is igyekeznek nyitni, valamint újgenerációs internet applikációk létrehozásán is munkálkodnak a fejlesztőikkel. Az eddigi jelentések alapján a MIUI okosrendszere már több funkcióval is rendelkezik, ezek között megtalálható az okosiroda (Mi Work), egy egészséggel és testmozgással foglalkozó opció, a Mi Health, külön lehetőségekkel készülnek az utazók számára (Mi Go), a MIUI fontos szerepet kap az okosotthon rendszerek vezérlésében (Mi Home), de a játékos kedvű felhasználókra is gondolnak, nekik szánják a Mi Game-et.

A Xiaomi tehát szeretné azt a rendszert, amit jelen pillanatban leginkább a telefonokról és táblagépekről ismerhetünk, egy az élet minden területén jelenlévő, fejlett ökoszisztémává alakítani, mellyel szinte bármilyen feladat végrehajtható, és ami elválaszthatatlan része lehet mindennapjainknak.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid