Megjelent a Xiaomi új, 4K-s drónja, a FIMI X8 SE

0

Óriási igény van olcsóbb és kisebb drónokra, illetve más RC játékokra, ám akad egy szűkebb réteg, amelyik némileg professzionálisabban szeretné használni ezeket a repülő csodákat. A vadonatúj Xiaomi drón, a FIMI X8 SE nem csak az ára miatt, hanem a képességei okán is a komolyabb masinák közé sorolható, így aki hosszú távra tervez egy minőségibb géppel, az mindenképpen olvassa el az alábbi pár sort.

Attól, hogy profi drónt szeretnénk, még nem feltétlenül kell vagyonokat kifizetni, a FIMI X8 SE nyilván nem egy filléres befektetés, de még mindig sokkal kedvezőbb árcédulával rendelkezik sok konkurens termékhez képest. A csomagban nem csupán a gépezet található, hanem egy teljes készlet, így a jövő pilótái azonnal belevághatnak a mókába vagy a munkába, bár egy ilyen szerkezet mellett a kettő határvonala elmosódni látszik.

A tartozékok között megtalálható a kontroller, melynek segítségével akár 5 kilométeres távolságból is irányíthatjuk a készüléket. A FIMI X8 SE egy könnyű, jól hordozható gépezet, súlya mindössze 790 gramm, a rotorok karjai pedig könnyedén visszahajthatóak, így minden különösebb bonyodalom nélkül rakhatjuk el, ha végeztünk.

A szerkezet komoly technikai felszereltséggel bír, a belsejében olyan navigációs rendszer található, ami egyaránt boldogul a GPS és a GLONASS műholdak jeleivel, ennek előnyeit pedig még egy amatőr drónrajongónak sem kell ecsetelni. Az igazi királyság nyilván a Sony IMX378 szenzorral ellátott kamera, ami támogatja a 4K felbontású videók rögzítését, maximálisan 30 képkockával másodpercenként. Ha a villámgyorsan cikázó világot szeretnénk egy kicsit belassítani, úgy készíthetünk HD minőségű slow-mo felvételeket, 200 fps mellett.

A képrögzítő egység felbontása 12 megapixel, rekeszértéke f/2.2, a látószög pedig 78.8 fok. A tartalmak 100 Mbps maximális bitráta mellett készülnek, így a tároláshoz érdemes igényesebb memóriakártyát használni, a gyártó a gyors, U3-as kártyákat javasolja a jövendőbeli tulajdonosok számára.

A drón belsejében egy 4450 mAh kapacitású akkumulátor található, ami a gyártó adatlapja szerint összesen 33 perces használatot képes biztosítani. A remegés nélküli folyamatos felvételek érdekében 3 tengelyű gimbalt kapott a FIMI X8 SE, ami számos üzemmódban képes szállni, ezek közt ott van a követés és a headless is.

A Xiaomi FIMI X8 SE drónt most egy bevezető akció keretein belül 499,99 dolláros áron lehet előrendelni a Banggood weboldalán ingyenes EU Priority Line szállítással. További részletek ezen a linken.

Forrás: Banggood

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid