Xiaomi Huami AMAZFIT Pace teszt – a jóképű edzőtárs

0

A Xiaomi a tőle megszokott minőséggel készített egy vagány külsejű, okos és szinte tökéletes edzőtársat.

Külső, csomagolás, tartozékok

Az Amazfit Pace a Xiaomi almárkájának, a Huami okosórájának nevét viseli.
Külsőre alapvetően hasonlít a klasszikus órákhoz, eltér az eddig megszokott kocka okosóráktól, bár a kijelző nem tökéletesen kerek, alul lecsapták a tervezés során.
A csomagolás igényes valamint átgondolt, rendezett, rengeteg információt ad még a kibontás előtt a termékről. Tartozékként egy töltő bölcső egység, illetve egy micro USB adatkábel jár, viszont sajnos a hálózati adapter nem része a csomagnak.

Az óra gumis szíja kívül fekete, belül pedig narancssárga, ami komoly megjelenést is biztosít. Sok lyuk található meg rajta (szám szerint tizenöt), ezáltal jól illeszkedik mind vastag mind vékony csuklóra, de ha mégsem ezzel használná az ember, nagyon egyszerűen lecserélhető bármilyen más szabványos megoldásra.

Beüzemelés, funkciók, üzemidő

A Xiaomi Huami AMAZFIT Android és iOS készülékekkel is használható, le kell tölteni a Amazfit Watch nevű alkalmazást a Play Áruházból vagy az App Store-ból. Kapcsoljuk be a Bluetooth-t a telefonon, majd indítsuk el az alkalmazást. Regisztráció után az elkészült fiókkal belépve kell összekapcsolni a telefonunkat az órával, méghozzá a kijelzőn megjelenő QR-kód segítségével, utána egy kis szinkronizáció, a szükséges engedélyek megadása és már működik is az app.

Az Amazfit Pace legnagyobb érdekessége talán a kijelző, ami elsőre furcsa is lehet. A képátló 1,34 hüvelyk, ide egy 320 x 300 pixeles transzreflektív LCD érintőkijelzőt szereltek be, ami Always On funkcióval bír, azaz állandóan működik. Az óra háttérvilágítás nélkül is tökéletesen látható. Ha sötétben néznénk meg az időt, akkor a háttérvilágítás segít nekünk. A kijelző kialakítás miatt nem kell választani az üzemidő spórolás és a kijelző minősége között. Teljesen szemből nézve nem olyan éles a képe, viszont a beeső fény szögének tartva tökéletesen látható.

Érdekességként említhető az anyaghasználat, az óra kerete kerámiából készült. Pozitívum, hogy kevésbé szedi össze az ujjlenyomatokat ezen felül ellenállóbb a kialakítása, így a külső behatások ellen is jobban véd (karcok), viszont az óra alja műanyagból készült.

Az óra tervezésénél szerepet játszott a kültéri sportolás és az időjárási viszonyok összehangolása így IP67-es tanúsítványt kapott, ami víz- és porállóságot takar. Ettől függetlenül hosszú ideig nem lehet vele vízben sportolni. A beépített GPS-ének köszönhetően a helyadatokat nyomon követhetjük, illetve 4 GB-os tárhely áll rendelkezésre, így egy Bluetooth fejhallgató csatlakoztatása mellett zenét hallgatva sportolhatunk.

A szoftver nagyon hasonlít az androidos társaira, de lényegbeli változásokat hozott. Jobbra húzva különböző sportmódokat hozhatjuk elő: futás, bicikli, elliptikus tréner, séta vagy hegymenet (érzékeli a szinteltérést is), a kültéri használatnál kb. 20-30 másodperc keresés után megtalálja helyzetét, és elindul a nyomkövetés. Monitorozni lehet vele utunkat, elhasznált kalóriát, pulzust és még alvási szokásainkat is. Többféle skin tartozik az órához, ezeknek többsége konfigurálható (milyen adatokat mutasson). Ha a kinézetek nem tetszenek, egyedi képet is beállíthatunk.

Technikai adatok

Összegzés

Az akkumulátor heti háromszori edzéssel nálam öt napot bőven kibírt, de ha nem edzünk, tizenegy napig is bírja egy feltöltéssel a gyártó szerint. IP67-nek megfelelően por- és vízálló, szerintem jól néz ki, minőségi az anyaghasználat, van benne tárhely, GPS, pulzusmérő. Hátrányként elmondható, hogy a szoftver nem tökéletes, néha lassan reagál, van még mit fejleszteni rajta, nem lehet hívást fogadni vele és nem lehet értesítésekre válaszolni, csak elolvasni azokat.

Összességében egy nagyon jó okosóra az Amazfit Pace, a GearBest kínálatában jelenleg akciósan 104 USA dollárba kerül. Kosárba rakás után válaszuk az EU Express szállítást 10 dollár értékben, így nem lesz további járulékos (ÁFA) fizetnivalónk, az összköltség pedig megáll összesen 29 ezer forint környékén.

Hogy tetszik a Xiaomi kütyüje?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid