Kedvező áron debütált az új Alcatel 5

0

Nem csak egy mobilt, hanem mindjárt öt készüléket kaptunk a gyártótól, ám ezek közül leginkább az Alcatel 5 elnevezésű modell méltó a figyelemre, melyben lényegében megtestesül a vállalat üzletpolitikája. A mindössze 200 eurós mobiltelefon három oldalt “keret nélküli” kijelzővel, csinos formatervvel, és kellemes felszereltséggel érkezett.

Nyilvánvalóan nem egy Samsung Galaxy S9-et sarokba szorító okostelefonról van szó, ám ez esetben nem is ez a cél. A 18:9 képaránnyal ellátott 5.7 colos megjelenítőn 1440×720 képpont sorakozik, melynek takarásában egy MediaTek MT6750 lapkakészlet duruzsol nyolcmagos processzorral, 1.5 GHz-es órajelen. Kiszereléstől függően létezik 16 GB belső tárhellyel, valamint 2 GB RAM-mal, illetve 32 GB-os háttértárral és 3 GB RAM-mal felvértezett opció, mindkét változat bővíthető micro SD kártyával.

A jelenlegi középkategóriás mobilos trendekkel ellentétben ennek a készüléknek a hátlapján csupán egy szenzorral dolgozó kamerakiépítés található, maga az érzékelő 12 megapixeles, de hála a szoftveres interpolációnak az elkészült fényképek akár 16 megapixeles felbontásban is tündökölhetnek. Az előlapi kamera két szenzorral dolgozik, az egyik 13 megapixeles, a másik pedig 5, utóbbi a széles látószögű csoportos fotók elkészítésében jelenthet nagy segítséget. Ráadásul még egy LED villanó is bekerült az összképbe, hogy a lehető legjobb bulifotókat készíthessék az Alcatel 5-öt birtokló fiatalok.

Az eddigieken felül még említésre méltó a hátlapra implementált ujjlenyomat-olvasó, amellyel nem csak feloldhatjuk a készüléket, de különféle alkalmazásokat és funkciókat is előhívhatunk. Persze ha valaki nem akar ezzel vesződni, akkor létezik arcfelismerésen alapuló kijelzőfeloldás (Face Key) is a telefon repertoárjában.

A mobil akkumulátorának kapacitása 3000 milliamperóra, ami átlagosnak mondható, és az újdonságon Android 7.0 Nougat rendszer fut, miközben a frissen érkező középkategóriás masinák jó része már Oreóval debütál. Mindent összevetve az Alcatel 5 egy remek opció lehet azok számára, akik nem akarnak túl sokat költeni egy okostelefonra, de azért szeretnék, hogy a készülékük modern megjelenéssel és divatos funkciókkal rendelkezzen. A kérdés már csak az, mennyire áll majd meg olyan gyártók ajánlatai mellett, mint a Xiaomi vagy a Huawei…

Az Alcatel 5 a kijelölt üzletekben metálfekete és metálarany színben lesz elérhető 199.99 eurós áron.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid