A Xiaomi letiltotta, hogy Global MIUI-t lehessen tenni a kínai modellekre

0

A Xiaomi megelégelte, hogy sokan a készülékeik Kínába szánt változatait választják a kedvezőbb ár miatt, ezért letiltotta annak a lehetőségét, hogy Global rendszert tegyenek ezekre a modellekre.

A belpiacos Xiaomi telefonok kínai ROM-mal, Google-szolgáltatások (pl. Play Áruház) nélkül, valamint sokszor a B20-as LTE sávot is nélkülözve érkeznek. Ezekkel Kínában nincs is semmi gond, ám ha valaki más régióban él, akkor az jobban jár a Global ROM-mal, ami több nyelvet támogat, és benne vannak a Google alap szoftverei. A gyártó azonban azt szeretné, hogy más piacokon a hivatalos nemzetközi verziót válasszák a felhasználók, ezért tiltotta le a szoftvercsere lehetőségét.

És hogy ez mit jelent a számunkra? Az ég világon semmit! Eddig is be lehetett szerezni szinte minden Xiaomi telefonból a hivatalos Global verziót nagyon jó áron hazai vagy külföldi oldalakon, igazából nem sok értelme van más kiadást választani. Keresd a “Global Version” jelöléseket, és akkor nem lesz gond. (Nem keverendő össze a “Global ROM” vagy az “International” jelölésekkel, ezek általában kínai verziókat takarnak nemzetközi rendszerrel!)

Néhány példa valódi Global verzióra:

Nem MIUI, de ezek is Global verziók:

Tipp: válaszd a garantáltan vámmentes szállítási módokat: Priority Line/EU Priority Line (GearBest), European Direct Mail (Banggood).

Forrás, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid