A Xiaomi már javában dolgozhat a Mi A3-on

0

Erre a hírre valószínűleg rengetegen vártak már, ami nem véletlen, hiszen az elődök hihetetlen népszerűségnek örvendenek kis hazánkban is.

Még 2017 szeptemberében mutatta be a Xiaomi a Mi A1-et, amely rögtön közönségkedvenccé vált, hiszen a minőségi belső és külső megépítésével, az Android One szoftverrel és a kedvező árával az egyik legjobb vételnek számított. Ezt a hagyományt követte a cég a tavaly júliusában debütáló Mi A2-vel is, ám ebből már Lite változat is érkezett, így szélesítve a termékpalettát. Ez durván 10-11 hónapos ciklust jelent, így nagyjából 3 hónap múlva akár már az utód is bemutatkozhat, ám ha figyelembe vesszük a mobilipar felgyorsulását, akkor azon sem lepődnénk meg, ha már hamarabb érkezne a következő generáció.

Néhány lelkes programozó érdekes infókra bukkant a Xiaomi Mi 8 és Mi MIX 3 Android Pie alapú szoftverének boncolgatásakor, ami a Mi A3-ra utalhat. A firmware-ben egy orchid_sprout készülék is szerepel, amelyből a sprout előtag általában az Android One-t futtató modelleket jelenti (az Mi A1 jasmine_sprout, míg a Mi A2 a daisy_sprout kódnévre hallgatott).

A hardveres felépítéséről szinte semmi infó nincs, ám egy részlet mégis kiderült, amelynek ráadásul rengetegen fognak majd örülni. A firmware szerint ugyanis ez a mobil támogatni fogja majd az NFC-t, amit sokan hiányoltak az elődökből. Ebből egyébként az is következhet, hogy üveg hátlapot kap a készülék.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid