A Xiaomi megszerezte az első helyet Európában, a Samsungot is lehagyták!

0

A Xiaomi szinte megállíthatatlanul növekszik, az elmúlt időszakban az Apple-t is beelőzték az okostelefon-eladásokban, így megszerezték a mobilpiac második helyét világszinten. Európában pedig még nagyobbat ment a gyártó, már a Samsungot is sikerült maguk mögé utasítani, és az első helyen állnak!

Strategy Analytics friss jelentése az európai mobilpiac legnagyobb szereplőit rangsorolja a második negyedévben eladott készülékek darabszáma alapján. A Xiaomi a Samsungot megelőzve az első helyre került, mégpedig 12,7 millió darab leszállított okostelefonnal, amivel a piac 25,3%-át uralják. Gyakorlatilag minden negyedik eladott telefon Xiaomi volt Európában az elmúlt időszakban.

A Samsung 12 millió darabbal a második helyre csúszott, és egyébként ők voltak az egyetlenek a top 5-ből, akiknek csökkent az eladásuk éves szinten.

Az Apple stabilan a harmadik 9,6 millió darab leszállított iPhone-nal, majd az Oppo és a Realme következik. A két kínai gyártó még csak mostanában tört be Európába, így a közeljövőben náluk is növekvő tendencia várható.

Ezeket is nézd meg:

 

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid