Bemutatkozott a Xiaomi Mi Air Charge, a gyártó forradalmi vezeték nélküli töltési megoldása

0

A Xiaomi bejelentette egy vadonatúj, forradalmi töltési metódust, ami Mi Air Charge névre hallgat, és a segítségével akár több méter távolságból is lehetséges a készülékek vezeték nélküli töltése.

A Xiaomi Mi Air Charge technológiának semmi köze a hagyományos Qi vezeték nélküli töltéshez, ez egy teljesen máshogy működő fejlesztés. A lényege, hogy van egy viszonylag nagyméretű töltő egység, ami képes az adott helyiségben lévő eszközöket táplálni akár több méter távolságból is, maximum 5W-tal. Vagyis egyáltalán nem kell töltőre tenni a készüléket, az folyamatosan töltődik egy bizonyos távolságon belül.

A technolódia működését a következőképpen magyarázzák:

A Xiaomi saját fejlesztésű töltő eszköze öt fázisú interferencia antennákkal rendelkezik, amelyek képesek pontosan meghatározni egy okostelefon helyzetét. A 144 antennából álló fázisvezérlő egység milliméteres hullámjeleket bocsájt ki közvetlenül a telefon felé beamforming metódussal.

Leegyszerűsítve van egy küldő és egy fogadó antennarendszer, előbbi a töltőben, utóbbi a telefonban, és ezeken keresztül történik a készülék akkumulátorának töltése. A mobilokban egyébként 14 antenna lesz erre a célra, ezek veszik a bejövő jelet, ami átalakításra kerül, és elektromos áram lesz belőle.

A Xiaomi szerint az sem probléma, ha valami az útban van, a töltés attól még működni fog, és nem romlik a hatékonyság, persze nyilván ez nem minden esetben lesz igaz.

A gyártó azt ígéri, hogy később mindenféle eszközben megjelenhet a technológia, a telefonok mellett okosórákban, fitneszkarkötőkben és más viselhető kütyükben. Így megvalósulhat a valódi vezetékmentes használat.

A Xiaomi Mi Air Charge valószínűleg még nem idén, hanem valamikor jövőre lesz piacképes állapotban, vagyis leghamarabb 2022-ben lehet számítani az első ezt támogató készülékek érkezésére.

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid