Felülvizsgálja a Huawei elleni szankciókat az USA új vezetése

0

Január 20-án beiktatták az Egyesült Államok új elnökét, Joe Bident, a korábban regnáló Donald Trump pedig leköszönt. Ez adott némi reményt a Huawei rajongóinak, és most megerősítette a friss vezetés, hogy felülvizsgálják a vállalattal szembeni szankciókat.

A Huawei 2019 májusában került fel az úgynevezett “Entity List”-re, aminek következtében elvesztette a hozzáférést az amerikai technológiák és fejlesztések nagy részéhez. Emiatt komoly nehézségekkel kellett szembenéznie a kínai gyártónak, le kellett mondaniuk például a Google-szolgáltatásokról, és a hardverellátás is nehézkessé vált.

A Trump-adminisztráció még az utolsó napokban is szigorított, visszavontak korábban megadott engedélyeket, a függőben lévőket pedig elutasították. Most azonban úgy néz ki, van némi remény a Huawei számára, a Reuters ugyanis arról számolt be, hogy az új vezetés felülvizsgálja a szankciókat.

Rhode Island kormányzója, Gina Raimondo, aki az Egyesült Államok új kereskedelmi minisztere lehet, azt mondta, hogy áttekintik a jelenlegi irányelveket, és konzultálni fognak a szenátussal, az ipari szereplőkkel, valamint a szövetségeseikkel, és fel fogják mérni, hogy mi a legjobb az amerikai nemzet és a gazdaság biztonsága szempontjából.

Mindez persze koránt sem jelenti azt, hogy visszavonnák a tiltásokat, de meg van a lehetősége annak, hogy lesznek pozitív változások.

Gina Raimondo ugyanakkor kiállt amellett, hogy meg kell védeni az amerikai hálózatokat mindenféle kínai befolyástól, tehát a Huawei és a ZTE továbbra is ki lesz zárva a fejlesztésekben való részvételből, a korábbi kínai eredetű megoldások cseréje pedig folyamatosan zajlik.

Raimondo emellett ígéretet tett arra, hogy „agresszív” lépéseket tesz a versenyellenes kínai kereskedelmi gyakorlatokra válaszul.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid