108 MP-es kamerával jöhet a Xiaomi Mi MIX 4 és 64 MP-essel a Redmi Note 8

0

A Xiaomi hivatalosan is bejelentett egy nagyszabású partnerkapcsolatot a Samsunggal, amelynek keretében a kínai gyártó az elsők között fér hozzá a dél-koraiak extrém nagy felbontású ISOCELL szenzoraihoz.

Elsőként a Xiaomi 64 MP-es kamerával szerelt mobilja jön, ami jó eséllyel a Redmi Note 8 lesz, és valószínűleg nemsokára be is mutatkozik. A vállalat Tweitteren osztott meg néhány képet, amelyek több érdekes részlet is felfedtek:

Természetesen a Samsung ISOCELL Bright GW1 nevű érzékelőről van szó, hiszen egyelőre ez az egyetlen ilyen megoldás. A szenzornak nem csak a pixelszáma, hanem a fizikai mérete is elég nagy, 1/1,7 colos, és pixelösszevonás révén akár 1,6μm-es is lehet a pixelméret. Ebben az esetben 16 MP-es lesz a végeredmény, de természetesen akár valódi 64 MP-es fotókat is lehet majd lőni az egységgel.

A Xiaomi egyelőre egyébként csak annyit erősített meg, hogy egy Redmi telefonban debütál a Samsung szenzora, ami elsőként Indiában jelenik majd meg. Ez jó eséllyel a Redmi Note 8 (vagy Note 8 Pro) lesz, de még nem lehet biztosra tudni.

Ami pedig talán még érdekesebb, hogy a Xiaomi egy 108 MP-es mobillal is készül, ami szintén Samsung ISOCELL szenzort használ majd. A mobil egészen brutális, 12033×9024 képpontos fotók készítésére lesz képes, és itt is működik majd a 4 az 1-ben pixelösszevonás, amely 27 MP-es képeket eredményez majd (ez gyengébb fényviszonyoknál jöhet jól, hiszen így 4-szer akkora a pixelméret).

Az egyik ismert kiszivárogtató azt is tudni véli, hogy ez a 108 MP-es telefon a Xiaomi Mi MIX 4 lesz. Ezt egyébként megerősíti a Xiaomi vezetőjének korábbi nyilatkozata, amelyben elhangzott, hogy a Mi MIX 4 “jobb kamerával jön, mint 64 MP”. Nyilván a felbontás és a képek minősége nem egyenesen arányos, viszont simán lehet, hogy erre utalt a gyártó első embere.

A Redmi Note 8 akár már a napokban bemutatkozhat, a Xiaomi Mi MIX 4-et pedig őszre várhatjuk.

Ez is érdekes lehet:

Via GSMArena, borítókép: Techconfigurations

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid